Özel çocuklara Müge Anlı’dan 2 sınıf!

Müge Anlı’nın Kızılay’ın “Özel Eğitim Sınıfı Projesi”ne destek için atv’de yaptığı çağrıya büyük destek geldi. Toplanan parayla yapılan 30 dersliğin ikisinin açılışına Anlı ve Kızılay Genel Başkanı Kınık da katıldı.

Özel çocuklara Müge Anlı’dan 2 sınıf!
Sabah'tan Zafer Halatçı'nın haberine göre Atv'de yayımlanan rekortmen program Müge Anlı ile Tatlı Sert, sosyal sorumluluk projeleriyle de büyük takdir kazanarak iyiliğin de zirvesinde yer alıyor. Programın yetkilileri, kendileriyle iletişime geçen Türk Kızılayı'nın çağrısına kayıtsız kalmadı.

atv Genel Müdürü Metin Ergen'in izniyle, Türk Kızılayı'nın "Özel Eğitim Sınıfı" ve "Sevgi Bohçası" projeleri için geçen yıl 13 Ocak'ta SMS kampanyası başlatıldı. Müge Anlı, SMS hattına mesaj atarak, 10 TL tutarındaki ilk bağışı da canlı yayında kendi yapmıştı. Çağrıya yanıt veren izleyiciler yardım için seferber oldu. 3 günde 304 bin lira bağış toplantı. Bu rakam, Türk Kızılayı'nın 2016'da en hızlı toplanan SMS bağış tutarı olarak kayıtlara geçti. Toplanan bağış paralarıyla 300 adet tekerlekli sandalye, durumu iyi olmayıp bebek sahibi olan ailelere de içinde zıbın, pijama, çorap gibi ihtiyaçların bulunduğu 800 adet sevgi bohçası ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Ayrıca 30 adet Özel Eğitim Sınıfı açıldı. Bu sınıflardan ikisi İstanbul Eyüp'teki Şehit Öğretmenler İlkokulu ve Ortaokulu'nda yer alıyor.

KINIK TEŞEKKÜR ETTİ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, atv Genel Müdürü Metin Ergen ve Müge Anlı dün sınıfların açılışında öğrencilerle bir araya geldi. Okul bahçesinde heyecanla Müge Anlı'yı bekleyen öğrenciler, ünlü sunucuyu görünce büyük heyecan yaşadı. Sevgi selinin yaşandığı okulda, öğrenciler başarılı sunucuyu bir an bile yalnız bırakmadı.

Özel eğitim sınıfı öğretmenlerinden Hatice Aygün, 7 yıldır materyal eksikliği yaşadıklarından çocuklara iyi bir eğitim veremediklerini söylerken, Tuğçe Çağlar ise "Yıllardır eksik materyaller vardı, yeni materyaller geldi, çocuklarımızın gelişmesi için çok etkili oldu. Çocuklar adına çok mutluyuz" dedi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Sorumluluk duygusundan dolayı Müge Anlı'ya teşekkür ediyorum" derken, Müge Anlı ise, "3 gün ve 20 dakikada bu kadar yüksek bağış oldu. Kızılay, bağışları, sevgi bohçası ve sınıflar yaparak çok güzel, ekonomik şekilde değerlendirdi. Genel Müdürümüz Metin Ergen'in de büyük desteği oldu. Ramazan'ın ilk haftasında Kızılay'la birlikte bir yardım kampanyası daha yapmak istiyoruz" dedi. Metin Ergen ise "Kızılay'la birlikteliği önemsiyoruz. Müge Anlı'nın Kızılay'la birlikteliğiyle anlamlı bir boyuta ulaşıyor" diye konuştu.

EĞİTİM KOLAYLAŞACAK

Türk Kızılayı "Özel Eğitim Sınıfı Projesi" ile doğumlarından itibaren yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma daha fazla ihtiyacı olan çocukların eğitimleri için devlet okullarındaki özel eğitim sınıflarının iç düzenlemesini yaparak eğitimlerini kolaylaştırıcı materyaller temin ediyor. "Sevgi Bohçası Projesi" ile de yeni doğan bebeklerin ve annelerinin öncelikli hijyen, giyim eşyası gibi temel ihtiyaçlarını karşılayarak, bebek sahibi olan yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyor.