Özel harekatçılar omuzladı!

Şehitler memleklerine uğurlandı. Cenazeler tören mangası tarafından kaldırılmak istendiği sırada Özel Harekat Polisleri katafalkların başına koşup meslektaşlarının cenazeleri kendileri omuzlayarak ambulanslara taşıdı.

Özel harekatçılar omuzladı!
Milliyet'te yer alan habere göre Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde dün sabah saatlerinde hendeklerin kapatılması için düzenlenen operasyon kapsamında Hasırlı Mahallesinde PKK'lıların roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memurları Muzaffer Can Ersoy ile Mustafa Turanlı için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yıldız, protokol üyeleri ve polisler katıldı. Şehit ailelerinin yetişemediği uğurlama töreninde konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, ülkenin birlik ve beraberliği için hainlerle kararlılık ile mücadele etmeye devam edeceklerini ifade ederek, "Hainler artık hangi maskeyi takarlarsa taksınlar hainliklerini gizleyemeceklerdir. Huzur ve güvenliğin tesisi Diyarbakır halkının geçmişte olduğu gibi bugünde bize vereceği destek ile sağlanacaktır" diye konuştu.

Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderilmek üzere katafalktan tören mangası tarafından kaldırılmak istendiği sırada Özel Harekat Polisleri katafalkların başına koşup meslektaşlarının cenazeleri kendileri omuzlayarak ambulanslara taşıdı.

Törene katılan bazı polis memurlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Törenin ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.