Özel hastanede ücretsiz kanser ameliyatı

Sağlık Bakanlığı, dünyada bir ilke imza atarak özel hastanelerde yapılan tüm kanser ameliyatları ve tedavilerini ücretsiz yapacak.

Özel hastanede ücretsiz kanser ameliyatı
Yeni Asır'dan Safure Cantürk'ün haberine göre Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Eyüp Gümüş, fertlerden biri kanser olunca ailelerin varını yoğunu satıp en iyi doktor, en iyi hastaneye gitmek istediğini belirterek, "Şimdi devlet, özel hastanelere tüm harcamayı ben vereyim ama hastadan 5 kuruş para almayın diyecek" dedi.

Komisyon kurulacak

Gümüş, "Aynı acil servisler, yoğun bakım, organ nakli gibi kanser cerrahisi de SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde ücretsiz olacak. Tüm parasını devlet ödeyecek. Bir kanser hastası tüm tedavi süresince özel hastanede özel doktordan tedavi almak istiyorsa, ışın tedavisi, kürleri, ilaçları ve ameliyatında cebinden 5 kuruş ödemeyecek. Bunun maliyeti 1 milyar ise 1 milyar ödeyeceğiz. Yılda sağlık için 105 milyar harcayan devlet bundan kaçınmayacak. SGK ile yazışmaları tamamladık. Komisyon toplanacak, yılbaşı itibariyle bir durum değerlendirmesi yapacağız" dedi.