Özel okullara milyonlarca liralık ek ödenek!

Özel okullar bu yıldan itibaren öğretmenlerine devlette olduğu gibi yılda bir kez ‘hazırlık ödeneği’ ödemekle yükümlü oldu. MEB yılda bir kez öğretmenlere 950 TL veriyor..

Özel okullara milyonlarca liralık ek ödenek!
Habertürk'te yer alan habere göre özel okullar bu yıl “hazırlık ödeneği” sürprizi ile karşılaştı. Tıpkı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gibi özel okullar da öğretmenlerine bu yıldan başlayarak “Öğretime Hazırlık Ödeneği” ödeyecek. MEB, yılda bir kez öğretmenlere bu ödeneği veriyor. Bu yıl öğretmenler 950 TL aldı.

80 MİLYON TL MALİYET!..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin son iki yıldır özel okullardaki öğretmenlere de “öğretime hazırlık ödeneği” ödenmesi ile ilgili çalışma yaptığını anlatan bir özel okul yöneticisi, “Özel öğretim kurumları yasasında bununla ilgili bir düzenleme olmamasına rağmen özel okulların öğretmenlere bu ödeneği ödemesi ile ilgili bir tartışma yaşıyorduk. Milli Eğitim Bakanlığı da bu ödeneğin ödenmesini okulların kararına bırakmış olmasına rağmen okullar ödemek zorunda kalıyor” dedi.

Bir başka okul yöneticisi de özel okullarda 80 bin öğretmenin çalıştığını söyleyerek “MEB’in bu yıl için verdiği 950 TL’nin ödenmesi istendi. Sadece 950 TL üzerinden hesaplandığında 76 milyon TL tutuyor” diye konuştu.

Özel okullar 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda 657 sayılı Kanun’la düzenlenen öğretime hazırlık ödeneğinin özel okullarda görev yapan eğitim personeline de ödeneceğine ilişkin bir hüküm bulunmadığını belirtiyor.