Özge Borak: "Müzikal hep aklımdaydı"

‘Rock Müzikaller’ projesinde birbirinden ünlü isimlerle dün akşam aynı sahneyi paylaşan Özge Borak, “Müzikaller hep aklımdaydı” dedi.

Özge Borak: "Müzikal hep aklımdaydı"
Milliyet Gazetesi'nden Seçkin Şenvardar'ın röportajı...

- Projeye nasıl dahil oldunuz?


Nurcan Karaca’yla bu işe adım attık. Erdem’le (Yener) bir düetim ve solom var. Ayrıca Ayça (Varlıer) ile bir düetimiz oldu. ‘Grease Müzikali’nden Erdem’le, ‘Rent Müzikali’nden bir parça da Ayça’yla seslendirdik.

‘One Night Only’ diye bir parça okudum. Çocuk istismarına parmak basan bir şarkı... Seyircinin böyle bir kadroyla çok eğlendiğine inanıyorum.

- Gençlik yıllarınızda şarkı söyler miydiniz?

‘Any Müzikali’ni açar, söyler ve dans ederdim. O kadar seviyordum ki... Yıllardır alt yapısal olarak bir istek ve yatkınlık var.

- Çocukken şarkıcı olmayı düşündünüz mü hiç?

Hiç düşünmedim ama müzikaller ve oyunculuk hep aklımdaydı. Ailemden dolayı balerin olmayı çok istedim... Hepsi Devlet Opera ve Balesi’nde... Ama ‘İyi ki olmamışım’ diyorum çünkü hem dans edebildiğim hem de şarkı söyleyip, oyunculuk yapabildiğim bir mesleğim var. Allah sağlık verdikçe, bu işi sonuna kadar götüreceğim.

- Kadroda birçok ünlü isim var, ego savaşları oldu mu?

Bunu insani değerlendiriyorum. Haklı kaygılardır, tarz bazen yanlış olabilir... Dolayısıyla böyle şeyler normal ama burada benzer bir durum yaşamadık.

- Hiç albüm yapmaya niyetlendiniz mi?

Yok, hiç niyetlenmedim. Buradaki tüm arkadaşlarım profesyonel şarkı söyleyen kişiler... Onlar kadar önde değilim.

‘Serbest dalışa merak sardım’

- Son dönemde serbest dalışa başladınız. Nasıl gidiyor?


10 yıldır tüplü dalış yapıyorum, bu sene serbest dalışa da merak sardım. Denizle alakalı her şey ilgimi çekiyor.

‘Tiyatroya ağırlık verdim’

- Son dönemde sinemada rol almıyorsunuz...


Dizi vardı. Yoğun programlarda her şey olamıyor, ekstra bir sebebi yok. Şu an televizyon ve sinemayla ilgili bir duraklama dönemindeyim. Nefes alıyorum, belki ocak itibarıyla bir şey olabilir.

- ‘Yüzüm eskimesin’ gibi düşünceleriniz var mı?

Hayır, mesela geçtiğimiz sene tiyatro daha azınlıktaydı, şimdi ağırlık verdim. Tükenmişlik sendromu gibi bir şey yaşamadım çok şükür. Bunu sadece oyuncular yaşıyor diye de sınırlandırmamak lazım, her insanın başına gelebilecek bir rahatsızlık.
Konular Röportaj