Özgecan Aslan'ın katili işte böyle öldürüldü!..

Özgecan Aslan’ın katilleri Ahmet Suphi Altındöken ile babasını cezaevinde vuran mahkumun 50 yıla hükümlü olan Gültekin Alan olduğu ortaya çıktı. Alan’ın baba-oğulu vurduktan sonra gardiyanı 2.5 saat rehin aldığı anlaşıldı.

Özgecan Aslan'ın katili işte böyle öldürüldü!..
Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı evine gitmek üzere bindiği minibüste tecavüze yeltenip hunharca katleden minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken’in tutulduğu yüksek güvenlikli cezaevinde tabancayla öldürülmesi, suç ortağı babası Necmittin Altındöken’in de yaralanmasıyla ilgili soruşturma ve inceleme, bakanlık müfettişleri ve savcılıkça sürdürülüyor.

7 savcı görevlendirildi

Yüksek güvenlikli F Tipi Adana Kürkçüler Cezaevi’nde dünkü cinayetle ilgili 7 Cumhuriyet Savcısı ve 2 bakanlık müfettişi soruşturmayı sürdürürken, gün içindeki tüm ziyaretçiler mercek altına alındı, güvenlik kameraları da titiz şekilde incelendi. Cezaevinde havalandırma sırasında işlenen cinayetin nasıl işlendiği ve tabancanın içeri nasıl sokulduğu araştırılıyor.

2 mahkum sorgulanıyor

50 yıla hükümlü ve 10 yıldır Adana Cezaevi’nde bulunan ’suç makinesi’ olarak tanınan Gültekin Alan cinayetin şüphelisi olarak sorgulanıyor. A.G. adlı bir mahkumun da tabancanın sağlanmasıyla ilgisi bulunduğu ileri sürülüyor. Sorgulanan şüphelilerin tabancayı tuvalette buldukları iddiasını inandırıcı bulmayan soruşturma ekibi, mahkumların yanı sıra cezaevi görevlilerinin tümünün de sabaha kadar ifadesini aldı, dışarı çıkmalarına izin verilmedi.

Aşırı kan kaybettirmiş

Tuvalete giden hükümlü Gültekin Alan’ın burada bulduğunu söylediği tabancayla baba ile oğlunu vurduğu, olayı müdahale eden infaz koruma memurunu 2.5 saat rehin aldığı, ağır yaralanan baba ile oğlunun hastaneye sevkinin ise saldırganın tehditleri nedeniyle geciktiği ileri sürüldü. Ahmet Suphi Altındöken’in zamanında hastaneye sevkinin yapılması halinde kurtulabileceği, ancak aşırı kan kaybettiği de konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

Kalbine tek kurşun

Özgecan’ın katili Suphi Altındöken kalbine isabet eden bir kurşunla öldü. 10 Eylül 2015’te Osmaniye’den Adana’ya oğlunun yanına nakledilen baba Necmittin Altındöken ise iki kurşunla yaralandı. Altındöken’in yattığı hastanede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Oğluna doktor kontrolünde söylenecek

Ahmet Suphi Altındöken’in boşandığı eşi Neslihan’ın avukatı Ebru Çatıkkaş, 6 yaşındaki erkek çocuğun soy isminin değiştirilmesi için açtıkları davanın devam ettiğini belirterek, “Müvekkilim gazetecilerle görüşmek istemiyor. O da olayı basından öğrenmiş. Çocuklarının durumdan şu an için haberi yok. Neslihan, doktor kontrolünde çocuğa babasının öldüğünü söyleyecek” dedi.

Suç makinesi

11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan Gültekin Alan’ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı toplamda 50 yıl hapis cezası bulunuyor. Tokat’ta gazino işletmeciliği yapan babası Necmi Alan’ın ise hesap yüzünden tartıştığı bir müşteriyi öldürmek suçundan 2 yıldır Tokat Çamlıbel Cezaevi’nde olduğu öğrenildi.

20 bin m2’lik cezaevi

Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi, E tipi ve açık cezaevinin bulunduğu kente 18 kilometre uzaktaki kompleksin 34 dönümlük bölgesinde yer alıyor. F Tipi 20 bin metrekare alana sahip ve 3 bloktan oluşuyor. Mahkumlar 103 adet 3, 59 adet tek kişilik hücre ve koğuşlarda kalıyor. Mahkumların aileleri ile görüşleri kırılmaz şeffaf camlı kabinlerde telefonla yapılıyor. Cezaevinin çevresi 4 metre yükseklikte duvarlarla çevrili. Hastalanan mahkumların kaçma girişimleri nedeniyle, cezaevi içinde tıp doktoru ve diş hekimi bulunan sağlık merkezi var.