Özgecan, katledildiği yerde dualarla anıldı

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledildiği yere çiçekler bırakan vatandaşlar genç kız için dualar okudu.

Özgecan, katledildiği yerde dualarla anıldı
Sabah'tan Neslihan Özbozkurt'un haberine göre Tarsus'un Çamalan köyü Cin deresi mevkisinde ormanlık alanda öldürüldükten sonra yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan (20), katledildiği yerde dualarla ve fidan dikilerek anıldı.

Alevi dedelerinin duaları ve saygı duruşuyla başlayan törene katılanlar, Özgecan'ı vahşice katleden zanlılar aleyhine sloganlar atarak idam edilmelerini istedi. Ellerindeki gül ve karanfilleri Özgecan'ın cesedinin bulunduğu yere bırakan kalabalık, dualar etti. Çamalan Muhtarı Ahmet Talipoğlu, "Bu canilerin köyümüzle hiçbir ilgisi yoktur. Bizler Özgecan'ımızı bağrımıza bastık ve sahiplendik. Bu olayın burada olması hepimizi çok derinden üzdü. Acımız ikiye katlandı. Umarım bu tür acılar hiçbir yerde bir daha yaşanmaz" dedi.

Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz'un eşi Aysel Demir Kılavuz ise yaptığı konuşmada, "Bugün yüreğimizin parçalandığı ve dallarımızın kopartıldığı bir yerdeyiz. Daha önce de binlerce kadının vahşi katiller tarafından hunharca katledildiği gibi bu kez de Özgecan'ımız katledildi. Sorunun hukuksal boyutunun ise tam bir facia olduğunu vurgulamaya gerek yok. Mevcut yasalar kadını değil, tam tersine katilleri ve tecavüzcüleri korumaktadır" dedi.

Anma programının ardından, oluşturulacak Özgecan Hatıra Ormanı'na 30 adet servi fidanı dikildi.