Özgüveni artıran estetik ameliyatlar

Özgüvenli, bir duruş için ise dünyanın en güzel kadını veya en yakışıklı erkeği olmamıza elbette gerek yok ancak kimi düzeltmeler ve bakımlar bizi yaşam yolculuğunda daha avantajlı kılıyor.

Özgüveni artıran estetik ameliyatlar
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Hızlı bir dünyanın parçasıyız. Artık her yer çok yakın. Ticaret tek bir ülkede değil global bir çatı altında. Spor, sanat, bilim, eğitim, tatil gibi aklınıza gelebilecek tüm faaliyetlerimizde de sınırlar kalktı. Dünya insanı olmak güzel, hareketli ve çok alternatifli… Ancak zor tarafları da var.  Özgüvenin tam olması şart, rekabetçi bir ortamda ayakta kalmak, mücadele etmek ve yüksek yaşam enerjisine sahip olmak gerekli... Bu hızlı yaşantıda iş ve sosyal dünyamızda karşımıza çıkan insanlara ayırabildiğimiz zaman da kısıtlı. Bu bize ayrılan zamanın da kısıtlı olduğunu hatırlatıyor. Özgüvenli, bir duruş için ise dünyanın en güzel kadını veya en yakışıklı erkeği olmamıza elbette gerek yok ancak kimi düzeltmeler ve bakımlar bizi yaşam yolculuğunda daha avantajlı kılıyor. Kadın ve erkekler acaba özgüvenleri ve kendileri için en çok hangi estetik işlemleri yaptırıyorlar?

Estetik Burun Ameliyatı: Türkiye de kadınlarda da erkeklerde de özgüveni bozan en önemli beden unsurlarının başında burun şekli geliyor. Büyük, kemerli veya düşük bir burun cinsiyetten bağımsız düzeltmek istediğimiz bir bölge. Estetik burun ameliyatlarının özgüvene etkisi çok olumlu. Yapılan çalışmalar ameliyat sonrası evlenme ve iş değişikliği oranlarının yüksekliğini ortaya koyuyor.

Meme Küçültme Ameliyatı: Meme büyüklüğü denilince ilk akla kadınlar gelir ama erkeklerde burundan sonra özgüven zedeleyen en önemli unsur göğüs büyüklüğü. Tıbbi olarak jinekomasti denilen bu sorun yağ alma ameliyatlarıyla kolayca düzeltilebiliyor. Ameliyat sonrasında erkeklerin bol kıyafetlerden daha dar kıyafetlere geçiş yapmasıysa bedenlerinin yeni imajından elde ettikleri mutlukla alakalı.

Meme Büyütme Ameliyatı: Kadınlar için meme dokusunun yeterli olmaması özgüven eksikliği yaratması açısından en az burun kadar önemli. Silikon meme protezi ameliyatı bu eksikliği kişinin bedenine uygun olacak şekilde gideriyor. Tüm estetik ameliyatlar arasında hasta mutluluğunun en yüksek olduğu operasyon meme büyütme. Ameliyat sonrası kıyafet tercihlerindeki değişiklik iş ortamında daha aktif roller için artan bir çaba bu işlemle tazelenen özgüvenin göstergesi. Tazelenen özgüvenle sosyal ilişkilerde artış kendini ameliyat sonrası artan evlilik oranlarıyla ortaya koyuyor.

Kepçe Kulak Ameliyatı: Kadın ve erkeklerde sıralamada üçüncü sıraya oturan yer kulaklar. Olması gerektiğinden daha belirgin dışarıya doğru olan kulaklar çocukluk döneminde alay konusu ancak ileriki hayatta da özgüven zedeleyen bir unsur. Kepçe kulak ameliyatları sonrası erkeklerde de kadınlarda da saç şeklinde değişiklik ve kısa saç kullanımı hemen dikkati çekiyor.

Yağ aldırma (Liposuction): Kadınlarda özellikle basen bölgesindeki yağ fazlalığı özgüven üzerine olumsuz bir etkiye sahip. Bol kıyafet tercihleriyle kamufle edilseler bile kişinin üzerinde bir sosyal baskı ve mutsuzluk nedeni olan basen yağlarının azaltılması liposuction işlemiyle mümkün. İşlem sonrasında 6. Ayda incelmenin tamamlanmasıyla öncelikle kıyafetlere yansıyan değişiklik, artan bir özgüvenin de habercisi..

Yara izi düzeltilmesi (Skar revizyonu): Kadın ve erkeklerde görünen izler genellikle mutsuzluk kaynağı oluyor. İster ameliyat ister kaza sonrası oluşmuş olsun çoğu zaman başkaları tarafından görülmesi istenilmeyen bu izlere göre giyinmek,  yaz aylarında özellikle özgüven üzerine olumsuz etkiye sahip. Meydana gelen izleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmamakla beraber skar revizyonu ameliyatları ve lazer tedavileriyle izleri belirgin derecede azaltmak mümkün. Bu işlemler sonrasında izler azalırken özgüvenin arttığı kaçınılmaz bir gerçek.

ÖZGÜVENİNİZ ARTACAK

Estetik ameliyatlar sonrasında kişi çoğu zaman daha mutlu, kendine güvenli olmakta. Yapılan çalışmalar estetik işlemler sonrasında bireylerin daha sosyal, daha girişken ve iş yaşantılarında daha aktif olduklarını göstermektedir. Elbette hayatınızda ters giden şeyleri estetikle çözemezsiniz ancak kendinizi daha iyi hissetmek ve özgüveninizi arttırmak için gerektiğinde uygulanabilir.

(REHA YAVUZER / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım