Mesut Özil: "Almanya’da çok çektim"

Arsenal’in yıldızı Türk kökenli olması sebebiyle geçmişte yaşadığı sıkıntıları anlattı...

Özil: "Almanya’da çok çektim"
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, geçmişte Almanya’da ayrımcılığa uğradığını ve altyapıda bununla alakalı çektiği sıkıntıları anlattı.  Arsenal’in yıldız isimlerinden Özil, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Çocukluğunda Almanya’da büyük bir kulübün seçmelerine gittiğini belirten yıldız oyuncu “Girdiğim altyapı seçmelerinde açık ara sahanın en iyisiydim. Kulüpten ‘Senin yerine başka birini tercih ettik’ cevabını aldım. Başka bir kulübe gittim ve yine aynısını yaşadım. Bu 3-4 kere başıma gelince yaşadığım ayrımcılığı fark ettim” dedi.

Umre harika bir tecrübeydi

Özil, "Babama ‘Neden?’ diye sorduğumda, bana ‘Seçilmemen yeteneğinle alakalı değil. Türk kökenin ve adının Mesut olmasıyla ilgili’ cevabını verdi. O dönem Almanya’da katı bir tutum vardı. Başıma gelenleri büyüdükçe daha iyi anlıyorum” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yaptığı umre ziyaretinin Almanya’da eleştirilmesi için de başarılı futbolcu “Sosyal medyada abartıldığını düşünüyorum. Bir Müslüman olarak oraya gitmeliydim. Benim için harika bir tecrübeydi. Tekrar yapmak istiyorum” dedi. Arsenal ile sözleşmesi bitecek olan Mesut, geleceği ile ilgili henüz karar vermediğini de sözlerine ekledi.
Konular Spor Haberleri