Palalı Sabri her taşın altın çıkıyor!

İstanbul Ortaköy’de, önceki gece bir gece kulübü motosikletle gelen 2 saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda gece kulübünün sahiplerinden Erkan Kayatekin hayatını kaybetti. Kulübü, 2015’ten bu yana ‘Palalı Sabri’ olarak da tanınan Sabri Çelebi’nin işlettiği anlaşıldı.

Palalı Sabri her taşın altın çıkıyor!
Habertürk'ün haberine göre İstanbul Beşiktaş’ın Boğaz kıyısındaki lüks semti Ortaköy’de, önceki gece silah sesleri yankılandı. DEAŞ katliamının yaşandığı eski Reina’nın hemen karşısında bulunan ‘Bosphorus Arabica Club’ isimli gece kulübü, gece yarısı 02.00 sıralarında tarandı. Motosikletle gece kulübünün önüne giden 2 saldırgandan biri, otomatik silahla kurşun yağdırdı. İşyerinin önünde bekleyen 3 kişi yaralandı. Başından vurulan gece kulübünün sahiplerinden Erkan Kayatekin, hastanede hayatını kaybetti. Ayaklarından vurulan Engin Ç. ile Olgun Ş. ise tedaviye alındı. Kayatekin’in yaralama ve tehdit, diğer 2 kişinin ise silahlı yaralamadan sabıkalı olduğu öğrenildi.

İSİM TANIDIK ÇIKTI

Saldırının ardından, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Özel Harekât ekipleri de olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Arapların rağbet ettiği bir mekân olan gece kulübüyle ilgili yapılan araştırmadan ise tanıdık bir isim çıktı. Kulübü, 2015’ten bu yana ‘Palalı Sabri’ olarak da tanınan Sabri Çelebi’nin işlettiği anlaşıldı.

Çelebi’nin kulübün arka plandaki patronu olduğu öne sürüldü.

HESAPLAŞMA MI?

Silahlı saldırının, Gezi olaylarında göstericilere yönelik palayla yaptığı saldırıdan bu yana çeşitli olaylarla gündeme gelen Çelebi’yle hesaplaşmaya yönelik olabileceği belirtildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda, geçmişte ‘Palalı Sabri’nin karıştığı olaylar da incelemeye alındı. Çelebi, son olarak 21 Kasım 2017’de Beyoğlu’nda saldırıya uğramış, ayaklarından vurulmuştu. Olayla ilgili yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden birinin yakın adamı olan F.E. tutuklanmıştı.

Çelebi, 10 ay önce de Ortaköy’deki mekânda eğlenen Libyalı iş adamı A.A.’yı adamlarıyla kaçırarak tehdit etmişti. Çelebi ve 3 adamı, adam kaçırmak suçundan 3 ay cezaevinde kalmıştı.