Palalı saldırgan 5 gün sonra yakalandı!

Kayseri'de cezaevinden izinli çıkan ve kullandığı otomobille park halindeki 17 araca çarparak zarar verdikten sonra elindeki palayla etrafındakileri tehdit ederek kaçan İbrahim O., 5 gün sonra polis tarafından yakalandı.

Palalı saldırgan 5 gün sonra yakalandı!
Milliyet'te yer alan habere göre olay, 29 Eylül'de Kocasinan İlçesi Gevher Nesibe Mahallesi Tekin Sokak'ta meydana geldi. Ankara Sincan Yarı Açık Cezaevi'nden izinli olarak çıkan İbrahim O., yanında kız arkadaşı varken yönetimindeki otomobille Tekin Sokak'a girdi. Burada kullandığı otomobille, sağ tarafta park halindeki araçlara çarpan sürücü, daha sonra geri giderek sokağın sol tarafında park halindeki otomobillere çarptı. Sokak içerisinde bir süre bu şekilde otomobille hareket eden İbrahim O., tekrar sokak içerisinde ilerleyerek, yine araçlara çarptı. Çevredekilerin sürücüyü çıkarmak için yaptığı müdahalede, elindeki palayla otomobilden İbrahim O., şok geçiren kız arkadaşını da yanına alarak yaya olarak kaçtı. Sevk edilen polis ekipleri, kaçan saldırganın peşine düştü. Polis kovalamacası sırasında saldırganın elindeki palayı attığı ortaya çıktı.

''ALLAH UÇAK KAZASI VERMESİN''

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli İbrahim O.'yu dün yakaladı. Emniyetteki sorgusunun ardından sağlık kontrolüne getirilen İbrahim O.'nun çıkarılışı sırasında yakınları ''Helal sana İbo'' diye seslendi. Saldırgan gazetecilerin, ''Neden böyle bir şey yaptınız?'' sorusuna, ''Allah uçak kazası vermesin. Bir ateş düştü, niye böyle olduysa'' karşılığını verdi. ''Vatandaşlara neden saldırdınız?'' sorusuna ise ''Onlar bana saldırdı. Ben kimseye saldırmadım'' diye yanıt verdi.

İbrahim O, ''Araba kullanmayı biliyor musunuz?'', ''Pala her zaman aracınızda bulunur mu?'' şeklindeki soruları ise yanıtsız bıraktı.

İbrahim O.'nun tanınmamak için saçını ve bıyığını kestiği görülürken, aralarında yaralama ve tehdidin de bulunduğu 24 ayrı suçtan emniyette kaydı bulunduğu bildirildi. İbrahim O., 'Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması', 'Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma', '6136 sayılı kanuna muhalefet', 'Mala Zarar Verme' ve 'Tehdit' suçlarından adliyeye gönderildi.