Papaz Brunson'un garip 'satış' trafiği!

İzmir'de terör örgütleri adına suç işlemek ve casusluk suçlarından yargılandığı davada 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edilerek ABD'ye giden ajan papaz Andrew Brunson'ın garip gayrimenkul satış trafiği ortaya çıktı.

Papaz Brunson'un garip 'satış' trafiği!
ŞAHİDİN KARISI ÇIKTI

Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre Papaz Brunson'ın yasadışı faaliyetlerinde üs olarak kullandığı Alsancak'taki binanın satışının duyulmasının ardından kiliseyi ve Alsancak Işılay Saygın Sokak'taki Saygın Apartmanı'ndaki evinin garip satış trafiği de gün yüzüne çıktı.

Brunson'ın Handan Mığdıslı Yılmaz adına bir öğretim görevlisinden yıllar önce kiraladığı kilisenin kaçak olduğu, tapuda kagir ev olarak geçtiği ve duruşmadan 8 gün önce satıldığı öğrenilmişti.

Yeni Asır'ın elde ettiği bilgiler ışığında 20 yıla yakın bir süredir kilise olarak kullanılan iki katlı 90 metrekarelik evi 270 bin dolara satın alan Elif Doğan'ın, Brunson lehine mahkemede şahitlik yapan U. Doğan'ın eşi olduğu ortaya çıktı.

Elif Doğan'ın kilisenin müritleri arasında olduğu ve İzmir'e gelen yabancılara kiliseleri gezdirip tur düzenledikleri belirlendi.

EVİN SATIŞINI EŞİNE YAPMIŞ

Öte yandan ajan papaz Brunson'ın ikamet ettiği ve ev hapsinde tutulduğu dönemde kaldığı Alsancak Işılay Saygın Sokak'taki Saygın Apartmanı'ndaki dairesinde de ilginç bir satış gerçekleştiği gün yüzüne çıktı. Papaz Brunson'un evi, yakın çalışma arkadaşı Handan Mığdıslı Yılmaz'dan aldığı vekaletle 2014 yılının 6. ayında karısı Norine Brunson'a 195 bin 600 liraya satıldığı ortaya çıktı.

KORSAN KİLİSEYDİ DERNEK OLDU

Geçtiğimiz günlerde korsan olduğu ortaya çıkan Diriliş Kilisesi'nin tabelasının sökülmesinin ardından dün korsan kilisenin binasına yeni bir tabela asıldı. Rahip Brunson'ın Amerika'ya apar topar götürülmesinin ardından cemaat üyesi oldukları ortaya çıkan Elif Doğan ve Semra Çetin tarafından, 270 bin dolara satın alınmıştı.

Alsancak 1469 Sokak'ta bulunan Diriliş Kilisesi'ne yetkililerin soruşturma başlatacağını açıklaması üzerine kilisenin tabelası apar topar sökülmüştü.

Dün kilisenin kapısının bulunduğu yere 'Diriliş Kilisesi Derneği Merkezi' ibaresiyle yeni bir tabela asıldı.