Para harcamadan güzelleşmek elinizde!

Cilt bakımı yaptırmak için, illa güzellik merkezlerinin kapısını çalmanıza gerek yok. Evde de kolay ve basit yollarla bakımınızı sağlamamız mümkün...

Para harcamadan güzelleşmek elinizde!
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün yazısı...

Eğer cildiniz parlak ve bakımlı dursun istiyorsanız aşağıda sizin için derlediklerimize bir göz atın.

Cilt temizliğinde öncelikle ilk kural; yüzünüzde makyaj olsun olmasın, sabah ve akşam mutlaka temizlemeniz.  Cildinizi düzenli bir şekilde temizleyip nemlendirdikten sonra evde hazırladığınız doğal maskelerle kırışıklıkların görünümünü azaltmanız mümkünüz. Ayrıca siyah nokta ve sivilce oluşumunu engellemek zor değil.

Böylece cildinizin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Hem cildi besleyen hem de yüzeyinin daha pürüzsüz görünmesini sağlayan yoğurt maskesi, en kolay olan maskeler arasında yer alıyor. İkinci kural, nemlendirici kullanmak olacaktır. Cildin çok kuruması ve yaşla birlikte esnekliğini kaybetmesi sonucu kırışıklıklar oluşur. Eğer düzenli olarak sabah-akşam iyi bir nemlendirici kullanırsanız kırışıkların oluşumunu geciktirebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir başka faktör; güneş ışınları…

Hava ister bulutlu ister bulutsuz olsun, dışarı çıkmadan önce mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmalısınız. Siyah noktalar ve sivilcilere neden olan çevresel faktörler, hava kirliliği ve aşırı yağlar cilt gözeneklerinin tıkanmasına neden olur. Bu noktada cildi temiz tutmak; yağı ve kiri temizleyip cildin nefes almasını sağlamak önemli.

Papatya yağı ve yoğurt

Papatyaya organik yoğurt eklediğinizde, birçok faydalı karışıma dönüştürebilirsiniz. Yoğurda ekleyeceğiniz yarım çay kaşığı papatya yağı eşliğinde hazırlanan bu maskeyle, pürüzsüz ve ipeksi bir cilde sahip olacaksınız.

EVDE CİLT BAKIMI

** Cildinize uygun yüz temizlemeye jelini seçin.
** Yüzünüzü temizledikten sonra, yüz ve boyun bölgenizi ılık suyla nemlendirin.
** Ilık bir havluyla yüzünüzü ve boynunuzu durulayın.
** Göz makyajınızı uygun bir ürünle temizlemeyi unutmayın.
** Nemlendiriciyle dairesel hareketlerle yüzünüze masaj yapın.

Peeling

** Yüzünüze uygun hassas bir peelingi dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın.
** Yağlı bölgelere ağırlık verin.
** Ilık suya batırılmış bir havluyla yüzünüzü silin.

Gözenekler için buhar uygulaması

Bir demliğin içerisinde 1 litre suyu kaynatın. Demliği yüzünüzü uzatabileceğiniz alçak bir yere koyun. Yalnız demlikle ve başınız arasında en az 25-30 santimetre bulunması gerektiğini sakın unutmayın (aksi takdirde buhar yüzünüzü yakabilir). Başınızı eğme işlemi tamamlandığında üzerine kalın bir havlu koyun ve çadır ortamı oluşturun. Gözlerinizi kapatın ve yaklaşık 10 dakika boyunca derin derin nefes alıp verin.

Maske Uygulayın

** Cildinize uygun ve iyi gelecek maskeyi satın alın veya evde kendinize uygun olan maskeyi hazırlayın.
** Hazırladığınız maskeyi yüzünüze uygulayın (göz çevresine sürmeyin).
** Yaklaşık 15-20 dakika bekleyin (ya da uygulayacağınız maskenin kullanım talimatlarını dikkate alın). Güzelce durulayın.

Nemlendirici önemli

** Cildinize uygun nemlendiriciyi belirleyin.
** Nemlendiriciyi yüzünüze ve boynunuza uygulayın.

(AYSUN YILDIZ GÜNGÖR / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım