'Paralel' çeteden bilgisayarlı tuzak!..

Gözaltına alınan 16 polis, yüzlerce işadamı, polis ve bürokratı örgüt mensubu diye dinleyip arşivlemiş Kayıtdışı alınan bilgisayardan asılsız ihbar mailleri atılarak dinleme kararları çıkartılmış.

'Paralel' çeteden bilgisayarlı tuzak!..
Sabah'tan Veli Sarıbuğa - Fatih Ulaş ve Nazif Karaman'ın haberine göre Edirne ve Tekirdağ'da emniyet içindeki paralel kulak çetesinin 4 yıl boyunca, bürokrat, yönetici, işadamı, siyasi, memur ve polislerden oluşan yüzlerce kişiyi yasa dışı dinleyerek kritik bilgileri arşivlediği, bu sayede Paralel Yapı'ya mensup elemanların kritik görevlere getirildiği ortaya çıktı. Çetenin, dönemin Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ı da yakın bir arkadaşı üzerinden dinlediği belirlendi.

POLİS MÜDÜRÜNÜN ARAZİ MERAKI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, Tekirdağ ve Edirne merkezli düzenlenen ve 5'i rütbeli, 16 istihbaratçı polisin gözaltına alındığı yasa dışı dinleme operasyonunda, çetenin yöntemleri İçişleri müfettiş raporlarına bir bir yansıdı. "Yasa dışı dinleme", "resmi belgede sahtecilik" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" ile suçlanan ve kendi meslektaşlarına dahi kumpas kuran paralelci polislerin dinlediği kişiler arasında, dönemin Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da var. Cerrah'ın adı Emniyet Genel Müdürlüğü için geçtiğinden, yakın arkadaşı olan Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. yöneticisi Ahmet Erdoğan üzerinden dinlendiği anlaşıldı. Ahmet Erdoğan, Habip Bilgin ismiyle, Ömer Faruk Bilgin adına kayıtlı telefonu kullanıyormuş gibi gösterilerek mahkemeden dinleme karar alındı. Müfettiş raporunda, dönemin Edirne İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay ile eski Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi'nin yasa dışı dinlemelerden birinci derece sorumlu olduğu kaydedildi. Çok sayıda kişi örgüt mensubu oldukları iddiasıyla dinlendi.

GİZLİ ÖDENEKTEN LAPTOP

Arazi alım-satımına düşkünlüğüyle bilinen dönemin Halil Hilal Seyfi'nin, Çerkezköy Tapu Müdürü'nü de suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlettirdiği de iddia edildi. Yasadışı dinlemelere karşı çıkan bazı polislerin ise sürgün edildiği belirlendi. Çetenin dinlemelerde, şeytanın aklına gelmeyecek bir yöntem kullandığı belirlendi. Örtülü ödenekten bir polis memuru adına dizüstü bilgisayar alındı, sonrasında bu bilgisayarla, hedef seçilen kişiler hakkında sahte mail adreslerinden emniyete düzmece ihbar mailleri yollandı. Bu mailler dikkate alınarak oluşturulan raporlar üzerinden de İstanbul'daki özel yetkili mahkemelerden dinleme kararları çıkarıldı. Savcılığa ifade veren itirafçı bir polis memuru kullandıkları yöntemi şöyle anlattı: "12 Şubat 2012'de Ankara'ya, İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan gönderilen malzemeleri teslim almak üzere görevli gittim. Daire başkanlığımızın verdiği bilgisayarlar haricinde bir notebook satın almam istendi. Bir bilgisayar mağazasından kendi kredi kartım ile bilgisayar aldım. Bu bilgisayara istihbarat daire başkanlığı bilgi işlem şubesinde görevli bir polis memuru tarafından IP'si düşmeyen bir program yüklendi. Bu bilgisayarın parasını örtülü ödenekten verdiler. Bilgisayar şubede demirbaş listesine alınmadı, şubede Onur T. isimli bir memur kullanıyordu. IP numarası düşmediği için bilgisayar tespiti yapılamıyordu. Bu bilgisayar ile açık alanlarda Wİ-Fİ ile internete bağlanıp sahte mail adresleri ile kamu kurumlarında çalışanlar hakkında asılsız ihbar mailleri atıldı."

İŞTE DİNLENEN İSİMLER

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy AK Parti Belediye Başkanı Ali Ertem ile oğlu Yusuf Ertem, Tekirdağ CHP Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ Marmara Ereğli Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ MHP İl Başkanı Yubur Meral, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Uslu, Cumhuriyet Savcısı Tamer Arifoğlu (Tekirdağ), Cumhuriyet Savcısı Fatih Karakuş (Tekirdağ), Tekirdağ eski Emniyet Müdürü Nejdet Çelikbilek, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, Kocaeli Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Dalman.

'FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ...'

Paralel Yapı'nın dinlediği Edirne Çevik Kuvvet Şubesi'nde komiser yardımcısı Özcan Çiftçi şunları söyledi: "Dinlendiğimi bilmiyordum. Herhangi bir suç ve suç örgütü ile bağlantım yoktur. Beni dinleyenlerin teşkilatımıza sızmış, önemli şubeleri ele geçirmiş, polis kılığındaki Fethullahçı Terör Örgütü mensubu kişiler olduğundan eminim. Beni dinleyenlerden davacı ve şikâyetçiyim."