Paris Belediye Başkanı'ndan Topbaş'a taziye mesajı

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a Vezneciler saldırısı ile ilgili başsağlığı dileklerini iletti. Katar ve Azerbaycan da hain saldırıya karşı 'Türkiye'nin yanında olduğunu' açıklayarak taziye mesajı gönderdi.

Paris Belediye Başkanı'ndan Topbaş'a taziye mesajı
Hürriyet'te yer alan habere göre Paris Belediye Başkanı Hidalgo İstanbul Vezneciler'de gerçekleşen saldırı sonra Twitter üzerinden İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a taziye dileklerini iletti. Belediye Başkanı mesajında, "İstanbul: Vezneciler saldırısının kurbanlarının, ailelerinin ve İstanbul Belediye Başkanı'nın acısını paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Paris Belediye Başkanı'ndan Topbaş'a taziye mesajı

KATAR VE AZERBAYCAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Katar Dışişleri Bakanlığının, resmi haber ajansı QNA'da yer alan açıklamasında, Katar'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında yer aldığı belirtilerek, "İstanbul'da bu sabah düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin güvenlik ile istikrarını muhafaza etmek için aldığı tüm önlemleri destekliyoruz." denildi.

Sebebi ne olursa olsun Katar'ın şiddet ve terör eylemlerinin her türlüsüne karşı olduğu vurgulanan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Türk hükümeti ve halkına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilendi.

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, İstanbul'daki saldırıda hayatını kaybedenler için son derece kederlendiğini bildirdi.  Aliyev, mesajında şunları kaydetti, "Bu acımasız terör saldırısı, terörün tüm çeşitlerine karşı en sert mücadele edilmesinin önemini bir kez daha teyit etti. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum. Allah rahmet eylesin."

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vezneciler semtindeki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, çevik kuvvet polislerini hedef alan terör saldırısında 7'si polis, 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 36 kişinin yaralandığını bildirmişti.