Pekkan kardeşler suç duyurusunda bulundu!

Geride bıraktığımız günlerde gündeme gelen Eyüp Belediyesi hayvan barınaklarında yaşanan köpek vahşeti haberinin ardından Türkiye genelindeki hayvanseverler harekete geçti.

Pekkan kardeşler suç duyurusunda bulundu!
Sözcü'de yer alan habere göre hayvanların iğnelerle öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından harekete geçen hayvanseverler bu vahşetin durdurulmasını isterken, belediye yetkilileri söylenenlerin gerçek olmadığını iddia etti. Ancak ölü köpeklerin görüldüğü videoların çıkmasının ardından ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından bu köpek vahşetiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Bu isimler arasında öne çıkan iki isim Semiramis ve Ajda Pekkan oldu. İki isim de sosyal medya hesaplarından Eyüp Belediyesi’yle ilgili suç duyurusunda bulundu.

5199 SAYILI YASA NEDİR?

HAYVANLARI KORUMA KANUNU


Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır. Bu Kanun, amaç maddesi doğrultusunda yapılacak düzenlemeleri, alınacak önlemleri, sağlanacak eşgüdümü, denetim, sınırlama ve yükümlülükler ile tâbi olunacak cezaî hükümleri kapsar.

Pekkan kardeşler suç duyurusunda bulundu!

Pekkan kardeşler suç duyurusunda bulundu! - Resim : 2