Pendik'te lisede rehine krizi!

Pendik'te bir kişi lisede çalışan nişanlısını silahla rehin aldı. Özel harekat polisleri liseye gelirken, şahsı ikna çalışmaları devam ediyor.

Pendik'te lisede rehine krizi!
İHA'nın haberine göre Pendik Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde nişanlısını rehin alan şahsın Uzman erbaş Umut Kaya olduğu öğrenildi. Zanlının rehine ve kendisini tuvalete kapattığı öğrenilirken müzakere polis ekiplerinin ikna çalışmaları devam ediyor.

Saat 13.00 sıralarında Pendik Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gelen Uzman erbaş Umut Kaya okulda çalıştığı öğrenilen nişanlısını silahla rehin aldı. Okula gelen saldırgan genç kadını ve kendisini tuvalete kapatırken şahıs için olay yerine müzakere polisleri geldi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, ise “Müzakereler sürüyor. Şahıs okul aile birliğinde çalışan şahsı rehin aldı" diye konuştu.

Çok sayıda özel harekat polisinin de bulunduğu okulda polis ekiplerinin şahsı ikna çalışmaları sonucunda Pendik'te rehine krizi sona erdi. Nişanlısını rehin alan Uzman erbaş Umut Kaya polis ekiplerine teslim olurken genç kadın kurtarıldı.

Müzakere ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından saldırgan polise teslim oldu.

Genç kadın kurtarılırken saldırgan polis merkezine götürüldü.