Pensilvanya’dan icazetli fabrika!..

FETÖ soruşturmasında ifade veren bir iş adamı Pensilvanya’da teröristbaşı Fetullah Gülen’i ziyaret ettikleri sırada, kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Yaşar Gül’ün Hindistan’a fabrika yapmak için Gülen’den icazet aldığını anlattı.

Pensilvanya’dan icazetli fabrika!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan iş adamları, teröristbaşı Fetullah Gülen'in, Türkiye'deki fabrika ve üniversiteler ile ilgili direktifler verdiğini aktardı. İş adamı L.D, 2009'da Kurban Bayramı'nda FETÖ'nün ABD'ye terör örgütü elebaşı Gülen'in yanına gezi düzenlediğini, kendisinin de geziye katıldığını söyledi.

'FABRİKA AÇACAĞIM' DEDİ

Gülen'in başkanlığında sadece Konya'dan gelenlerin katıldığı bir toplantı düzenlendiğini anlatan L.D kapatılan Mevlana Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Yaşar Gül'ün, Gülen'e Hindistan'da fabrika açmak istediğini söyleyerek izin istediğini söyledi.

KONSERVATUVAR AÇIN!

Gülen'in, 'fabrika açmasının iyi olacağını, hiçbir sakıncasının olmadığını' belirttiğini söyleyen L.D “Daha sonra Mevlana Üniversitesi Rektörü Bahattin Adam üniversiteyle ilgili bilgiler verdi. Gülen, üniversitede konservatuvar bölümünün açılmasını tavsiye ederek, burada sanatçı yetiştirilmesini istedi. Konuşmalardan anladığım kadarıyla Fetullah Gülen Mevlana Üniversitesine çok önem veriyordu ve kendisi bire bir bu üniversiteyle ilgileniyordu. Dört gün kaldıktan sonra yurda döndük” diye konuştu.

TELEFONLARIMIZI ALDILAR

İş adamı E.Ç de, Konya grubunun 2013'te Fetullah Gülen'in yanına düzenlediği geziye katıldığını kaydetti. Gülen'in kaldığı yerleşim alanı girişinde bilgisayar ve telefonları teslim ettikten sonra binaya alındıklarını aktaran E.Ç, ailesiyle görüşmek için gece cep telefonunu güvenlikten almaya gittiğini ancak vermediklerini söyledi.

SATMAK İÇİN DE İZİN ALDI

E.Ç güvenlik görevlilerine kızdığını belirterek, " 'Burada kanunsuz bir iş mi yapıyoruz?' diyerek tartışmaya başladım. Yanımdakiler 'Gel, hallederiz' diyerek beni oradan uzaklaştırdı.

Hatırladığım kadarıyla Mehmet Yaşar Gül ya da Memduh Oğuz valizinden telefon çıkarttı. Ben de ailemle görüştüm. Bana 'Telefonla görüştüğünü Feyzi hoca duymasın, bize kızar' dediler. Ertesi gün Fetullah Gülen'le görüştük. Mehmet Yaşar Gül, Konya'da kendisine ait fabrikaya bir Alman firmasının talip olduğunu söyleyerek, satıp satmama konusunu Gülen'e sordu. O da satmamasının uygun olacağını söyledi"
diye konuştu.