Perihan Savaş: "Her rolü oynarım..."

Ramazan’a özel sağlık programı sunan Perihan Savaş, “Ramazan sadece oruç tutulan bir ay değil. Nefsi terbiye etmenin, saygı ve sevginin, paylaşımların arttığı bir dönem olduğundan benim için çok özel” dedi.

Perihan Savaş: "Her rolü oynarım..."
Milliyet'ten Melis Güvenç'in röportajı...

‘Perihan’la Sağlıklı Ramazanlar’ nasıl bir program?

Sağlık konusunda çok hassasım. Bu yüzden sağlıkla ilgili programlar benim için çok özel ve önemli. Çünkü insanın kendi sağlığını bulamadığı zaman kimseye faydası olmaz, hiçbir şey yapamaz.  Programda insanların yanlış şeyler yapmamasını sağlamak için doğru bilgileri veriyoruz. Zaten amacı, izleyenleri  doğru şekilde bilinçlendirmek.

Ramazan bittikten sonra tatile gideceğim ama eylül ayından sonra bir aksilik olmazsa Kanaltürk ailesiyle yolumuza devam edeceğiz.

Oruçla aranız nasıl?
Gençliğimden beri orucumu hiç bırakmadım, hep tuttum ama maalesef 10 seneden beri şeker hastalığım ve tiroid sorunum olduğu için tutamıyorum. Ramazan sadece oruç tutulan bir ay değil. Nefsi terbiye etmenin, saygı ve sevginin, paylaşımların arttığı bir dönem olduğundan benim için çok özel. Keşke hep Ramazan ayındaymışız gibi davransak...

Geçen sezon başladığınız bir programınızı iki haftada bıraktınız, neden?
Star TV’de yaptığım program evlenen çiftlere yardım amacıyla başlamıştı. Ama bir hafta sonra bizden izdivaç programı yapmamızı istediler. Bu bana çok yanlış geldi çünkü bu işi senelerdir yapan Esra Erol gibi bir duayen varken, kötü bir taklidinin olması ters geldi.

Kendimi böyle bir programda göremediğim için iki hafta sonra ayrıldım. Zaten program da yürümedi, bir iş taklitle olmaz. Para için de olsa rahatsız hissettiğim bir yerde zorla devam edemezdim.

‘Bedel’den sonra dizilere daha çok ağırlık vermeyi düşünüyor musunuz?
Düşünüyorum. Görüştüğüm bazı projeler var. Ama inandığım, kendimi rahat hissettiğim bir iş olması lazım. Oyuncuyum, iyisiyle, kötüsüyle her rolü oynarım ama proje doğru olduğu sürece...

‘Oscar almak isterdim’

Hayatınızda elde edemediğiniz şeyler oldu mu?

Şükürler olsun, Allah’tan ne istediysem her şeyi elde ettim. Çok fazla arzu ettiğim şey olmadı. Ama Oscar alıp Türkiye’yi temsil etmek isterdim.

Gençliğimden beri en büyük hayalim buydu. Belki bir gün gerçeğe dönüşebilir. Hayal edilen şeylerin mutlaka gerçekleştiğine inananlardanım.

Mesleğiniz yüzünden bir şeyleri kaçırdığınızı düşünüyor  musunuz?
Çalışmak zorunda olduğum için çocuklarıma zaman ayıramadım. Kızımı annem büyüttü. Oğlum setlerde büyüdü. Çünkü annem o doğduğunda yaşlanmıştı, ikinci bir çocuğa bakması zordu. Ama şimdi bu eksikliğimi torunlarımda gideriyorum.

‘Hayır demesini öğrendim’

Yaşadıklarınızdan çıkardığınız en büyük ders ne oldu?
En büyük ders, insanları tanımak oldu. Her insanı dostum sanıyorsunuz ama değil. Arkadaşlık başka, dostluk başka şey. Yaşadığım zorluklarda çok dostum var  sanırken 10 parmağımı geçmeyecek kadar az olduklarını gördüm.

Bu dersten sonra kendinize sınırlar koydunuz mu?
Tabii ki koydum. Bana negatif enerji veren insanları yanımda tutmam. Bir de hayat bana “Hayır” demesini öğretti. Eskiden karşıdaki kırılır, üzülür diye bir şey diyemezken şimdi kırılacak bile olsa doğru bildiğim her şeyi söylüyorum.

Favori oyuncusu Cavadzade

‘Aşk Yeniden’ dizisini çok seviyorum. Özge (Özpirinçci) ve Buğra (Gülsoy) çok güzel bir uyum yakalamış, beğenerek izliyorum. Çok fazla favori oyuncum var. Bu işe gönül vermiş Kıvanç Tatlıtuğ, Necip Memili, Deniz Çakır, Gökçe Bahadır, Kenan İmirzalıoğlu ve Nesrin Cavadzade’yi beğenerek izliyorum. Özellikle Nesrin muhteşem bir oyuncu. Onu her projesinde ayrı bir tipte görüyorum. Bir köşede gizli kalmış biri. Nesrin’i biraz daha öne çıkarmak ve oyunculuğunu  göstermek gerekiyor.

‘Hiç estetik yaptırmadım’

Estetik yaptırdığımı sanıyorlar. Ama hiç yaptırmadım. Estetik yaptırmaya korkuyorum çünkü vitiligo hastasıyım. Bu rahatsızlık estetik için çok tehlikeli. Estetik yapılan bölgede vitiligo çıkma riski çok yüksek. Yüzümle para kazanıyorum, bu yüzden estetik yaptırmam. Erken yatan, sigara dışında kötü bir alışkanlığı olmayan biriyim. Güzellik için sadece nemlendirici kullanıyorum. Bol yürüyüş yapıp, beslenmeme dikkat ediyorum.

‘Dizi süreleri  kısalmalı’

Dizilerin süreleri çok uzun. Normal şartlarda 3 - 4 haftada 120 dakikalık bir sinema filmi çekilirken, biz her dizi çekiminde sinema filmi çekmiş oluyoruz. Değişmesi gereken bir sistem ve kısalması gereken bir süre var. 48 saat uyumadan çalışan set ekibi var. Ekipler iki grup halinde çalışmalı ki, ortaya daha enerjik ve verimli bir iş çıksın.  
Konular Röportaj