Periscope'taki iğrenç yayına 2 tutuklama!

Canlı yayın uygulaması 'periscope'da baygın haldeki kadınla cinsel ilişki görüntülerinin yayınlanması nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında görüntülerdeki kişiler tespit edildi.

Periscope'taki iğrenç yayına 2 tutuklama!
Hürriyet'te yer alan habere göre ilişkiye girenin kuaför E.A. ile görüntüyü kaydedenin polis memuru N.O.K. olduğu belirlenen soruşturmada 2 şüpheli tutuklandı. Mağdur G.Y., "E.A.'nın evine gidip üçümüz alkol aldık. Bir süre sonra ben uyuyakaldım. Sabah kalktığımda salonda çırılçıplak uyandım. Kameraya çekildiğimi hatırlamıyorum. Fark etsem kesinlikle kabul etmezdim" dedi.

Canlı yayın uygulaması 'periscope'da baygın haldeki kadınla cinsel ilişki görüntülerinin yayınlanması nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler belirlendi. İlişkiye giren ve görüntüyü kaydettiği ifade edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜLER ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olaya ilişkin soruşturma, görüntülerin canlı yayın uygulaması 'periscope'da 5 Eylül 2016 günü yayınlanması ile başladı.

Bir kullanıcının baygın olduğu iddia edilen bir kadınla cinsel ilişkiyi yayınlaması üzerine vatandaşlar emniyete çok sayıda ihbarda bulundu. İhbar üzerine olayın mağduru ve şüphelilerin tespit edilmesi amacıyla savcılık soruşturma başlattı.

SAVCILIK ŞÜPHELİLERİ TESPİT ETTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ilişkiye giren şüphelinin kimliğini ve olay yerinin Gebze olduğunu belirleyerek soruşturmayı ilk olarak Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Gebze'de ise olayın Maltepe'de bir evde gerçekleştiği anlaşılarak dosya yeniden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Genel Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yusuf İltar yaptığı geniş çaplı çalışma sonucunda, ilişkiye girenin kuaför olan 30 yaşındaki E.A, görüntüyü kaydedenin 25 yaşındaki polis memuru N.O.K. ve mağdur kadının ise 34 yaşındaki pazarlama işiyle uğraşan G.Y. olduğunu tespit etti.

Genç kadın emniyette şüphelileri tespit ederken olaya ilişkin verdiği ifadesinde, kuaför E.A.'nın eskiden sevgilisi olduğunu ve olay günü Bostancı'da görüştüklerini belirtti. E.A.'nın yanında arkadaşı olan polis memuru N.O.K.'nın da bulunduğunu söyleyen genç kadın, "Daha sonra E.A.'nın evine gidip üçümüz alkol aldık. Bir süre sonra ben uyuyakaldım. Sabah kalktığımda salonda çırılçıplak uyandım. E.A.'ya aramızda bir şey olup olmadığını sorduğumda, 'Oldu. Kendin istedin hatırlamıyor musun?' dedi. Daha sonra evden ayrıldım. Olay akşamı kameraya çekildiğimi hatırlamıyorum. Fark etsem kesinlikle kabul etmezdim. Videoda benimle birlikte olan kişi E.A., videodan gelen seslerdeki kişi ise N.O.K.'dır" dediği öğrenildi.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Emniyetteki ifadelerinin ardından 2 şüpheli Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık şüphelilerin "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme" suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verdi.

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren şüphelilerden evli polis memuru N.O.K.'nun suçlamayı kabul etmediğini beliterek, "E.A. ile bir ev almıştık. İlk defa kadını o akşam evde E.A.'nın yanında gördüm. Kadın alkol alıyordu. Ev dubleksti odama çıkıp uyudum. Video çekimini yapan ben değilim. Devlet terbiyesi aldım, böyle bir suç içine girmem" dediği öğrenildi.

'FANTEZİ OLSUN, TAKİPÇİ OLSUN DİYE...'

Bir diğer şüpheli E.A. ise, "Bayanla evde alkol aldığımız sırada kendisinin bir arkadaşı geldi. 'Azeri' isimli Periscope hesabı bana aittir. Onlar akşam benim telefonuma yüklediler. Fantezi olsun, takipçi olsun diye yayın yapacaklarını söylediler. Kadın arkadaş gözlerini kapatma numarası yaptı. Böyle çekim yaptılar. Arkadaşım N.O.K. ile alakası yoktur, olaydan kısa bir süre önce eve gelip odasına geçti" şeklinde savunma yaptığı belirtildi.

Hakimlik "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından somut deliller olduğunu, şüphelilerin kaçacağı ve delilleri karartabileceğini belirtti. Hakimlik kararında, "Belirli suçlara toplumun duyarlı olması, toplumsal huzursuzluğa yol açması gibi durumlarda tutuklamanın uygun bir tedbir olacağı, şüphelilerin işlediği suçlardaki tecrübe ve yeteneği ile aynı suçu işleyebileceği hususundaki kaygıların mevcudiyeti halinde tutuklamanın haklı nedene dayandığı yönündeki içtihatlar nazara alınarak ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.