Pil tasarrufunun diğer adı: Lite

Günümüzde akıllı telefon dünyasındaki en önemli sorun hiç şüphe yok ki pil sorunu. Geliştiriciler bunu aşmak için çalışırken, popüler uygulamalar da harekete geçti. ‘Lite’ sürümler, size daha uzun pil ömrü vaat ediyor.

Pil tasarrufunun diğer adı: Lite
Yeni Asır'dan Erman Azar'ın haberi...

Günümüzün teknoloji dünyasında web siteleri ve sosyal paylaşım siteleri, uygulamalarının hafif sürümlerini geliştiriyor. Bu hafif uygulamalar ve siteler, pilinizi hızla tüketmediği gibi veri kullanımında da dikkatli davranıyor. Elbette uygulamanın "lite" sürümüne geçmek bazı gösterişli efektlerden ve işlevlerden mahrum kalmak anlamına geliyor, ancak sadece pil ömrü bile bu ek özelliklerden uzak kalmayı haklı hale getirebilir.

FACEBOOK GEÇTİ

Facebook Lite, telekomünikasyon altyapısı gelişmekte olan ülkeleri hedef alıyor ve bu yüzden Play Store'u açıp, onu kolayca yükleyemiyorsunuz.

Bu kısıtlamayı aşmak için Android'in Ayarlar uygulamasını açın ve Güvenlik'e dokunun. Şimdi Bilinmeyen Kaynaklar'ı etkin hale getirin. Facebook Lite'ın en son APK dosyasını APK Mirror üzerinden indirin. Dosyayı çalıştırın ve güvenlik uyarılarını geçerek uygulamayı yükleyin. Facebook Lite, standart uygulamadan çok daha hafif ve hızlı. Messenger, normal uygulamanın aksine Lite ile birlikte geliyor. Facebook Lite iPhone'da yok ancak her zaman mobil siteyi kullanabilirsiniz.

TWITTER'DA VAR

Twitter'ın mobil sayfası, uygulama ile benzer bir arayüz sunuyor. Uyarılarınıza ve direkt mesajlarınıza her zamanki gibi ulaşabiliyorsunuz. Twitter Lite, uygulamaya göre haber kaynağını daha çok önbelleğe alıyor. Bunun amacı, daha iyi bir çevrimdışı deneyim sunmak. Veri tüketimini azaltmak için profil fotoğrafınıza dokunup Data Saver seçeneğine dokunabilirsiniz. Giriş ekranınıza bir Twitter Lite kısayolu eklemek için Android'de Chrome'un menüsünü açın ve 'Giriş Ekranına Ekle'ye dokunun. iPhone'da ise Safari'deki Paylaş düğmesini kullanın ve Giriş Ekranına Ekle'ye dokunun. Hindistan için geliştirilen Skype Lite'ı da Türkiye'de Google Play üzerinden indiremiyoruz. Dış kaynaklardan uygulama yükleyebilmek için Facebook Lite'da olduğu gibi bir yol izlemeniz gerekiyor. Bu uygulama da sadece Android için sunuluyor. iOS'ta tam donanımlı Skype'ı kullanmaktan başka çareniz yok.

Twitter'da olduğu gibi Instgram'ın hafif sürümüne de mobil web sayfasını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Instagram'ın mobil web sayfası, artık fotoğraf yüklemeye de izin veriyor (siteye telefondan girdiğiniz sürece). Mobil web tarayıcınızda www.instagram.com adresine gidin ve oturum açın; fotoğraf kaynağınız hemen karşınıza gelecek.