Pilates boy uzatır mı?

"... Pilates, 100 yıllık bir geçmişi olan asıl amacı kontroloji metoduyla zihin ve beden bütünlüğünü öngören, denge, nefes ve hareket sistemlerinin sentezidir."

Pilates boy uzatır mı?
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Doğru nefes nasıl alınır? Vücudum nasıl şekle girer? Pilatesle boyum uzar mı? Ve daha fazlası bu yazımda…

Pilates, 100 yıllık bir geçmişi olan asıl amacı kontroloji metoduyla zihin ve beden bütünlüğünü öngören, denge, nefes ve hareket sistemlerinin sentezidir. Uzayan kaslarla birlikte daha ince bir görüntüye sahip olabilmek adına pilates stüdyolarında zaman harcanabilir. Beden güçlenmesiyle zor egzersizleri gerçekleştirirken ne kadar estetik bir görüntü elde edilebildiği görülebilmektedir.

Pilates kaslardaki kuvveti artırmaya yardımcı olurken, bununla birlikte esnekliği, dengeyi ve koordinasyonu da beraberinde geliştirir.

PİLATES YAPMANIZ İÇİN 7 NEDEN

1. Unutmayın! Pilates tüm vücudu eşit şekilde geliştirir. Düzenli gelişen kaslar yapılan her harekette forma girer. Pilates egzersizleri vücuttaki asimetrileri düzeltir.

2. Dansın öncülerinden Martha Graham ve George Balanchine, pilates eğitimiyle kas gücünden yararlanan ilk kişilerdir. Ayrıca yürüyüşçüler, koşucular, kayakçılar, dalgıçlar, golfçüler, beyzbol oyuncuları, jimnastikçiler, boksörler ve neredeyse tüm başarılı sporcular pilatesten yararlanmaktadır.

3. Pilates için hiçbir zaman yaşlı sayılmazsınız ve pilatese başlamak için sağlıklı ve güçlü olmanız gerekmez. Pilates çalışarak zaten güçlenecek ve sağlığınıza kavuşacaksınız.

4. Pilatesin nefes ve hareket egzersizleri kan akışının hızlanmasına, damarlarınızdaki kanın doğru bir şekilde kaslara, organlara, kemiklere ve dokulara gitmesine yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca kalp, ciğerler ve dolaşım sisteminin gelişmesi için pilates egzersizleri çok önemlidir.

5. Pilates kendinize olan güveninizi artırır. Stresten kurtulmak için pilates yapmalısınız.

6. Pilates egzersizleri sırasında mutlaka vücudunuzun sesine kulak verin. Hiçbir zaman sizi rahatsız eden ya da size acı veren hareketleri yapmaya çalışmayın. Tek başınıza çalışırken kapasitenizi aşan hareketlerden kaçınmanız son derece önemlidir.

7. Soğuk algınlığı veya grip gibi şikâyetleriniz varsa kendinizi zorlamayın. Pilates canlandırıcı ve tazeleyici bir çalışma olmasına rağmen fiziksel ve zihinsel dayanıklılık gerektirir.

Pilates boy uzatır mı?

Pilates boy uzatır mı? - Resim : 2

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım