Pilatesle vücut yaşı artık daha genç

Son yılların popüler sporu pilates, uzmanlar eşliğinde yapılmadığında ciddi sakatlıklara neden olabiliyor. Peki, “Neden pilates? Kimler yapmalı ve faydaları neler?” Siz de bu sorulara bir cevap arıyorsanız, haberimize göz atın.

Pilatesle vücut yaşı artık daha genç
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün haberine göre pilates, bilinenin aksine boy uzatmıyor. Sırt ve karın kaslarının güçlenmesine yardımcı oluyor. Kaslarımız güçlendiği için duruşumuz düzeliyor ve boyumuz uzamış gibi görünüyor. Pilatesle kilo vermek de mümkün değil. Sadece vücudumuzun şekillenmesine yardımcı olur. Yanlış bilinen bilgiler çok.

Dalyan Club DC Studio pilatesi anlattı...

Neden yapılmalı?

Vücudun fonksiyonel ruh bozukluklarını azaltmak, vücudu tanımak ve kas kalitesini artırmak için pilates yapılmalıdır. Daha dengeli bir vücut için kas-tendom baldırını güçlendirmek ve esnekliği artırmak için yine tercih edilmeli. İnsan vücudunun derindeki kaslarını çalıştırmak, hedef almak ve merkez bölge olarak adlandırılan karın-kalça kaslarının çalışmasına pilates yardımcı olur. Bu da hem vücut merkezini hem de karın ve kalça kaslarını güçlendirir. Pilatesle vücut yaşı daha genç kalır.

Faydası çok

Pilatesi herkes yapabilir. Hamileler, omurga rahatsızlıkları olanlar, sporcular, çocuklar, her yaş ortalamasındaki yetişkinler, herhangi kas ve kemik rahatsızlığı geçirmiş olanlar… Pilatesin faydalarına gelince; metabolizmanın hızlı ve düzenli çalışmasını sağlar. Vücudun kas yapısını çalıştırır, daha iyi ve ince görünmeye neden olur. Ayrıca vücuttaki tüm kasların eşit çalışmasını ve güçlenmesini hedef alır, düzenli olarak yapılan pilates bedenin daha esnek kontrollü ve konsantrasyonun yüksek olmasını sağlar.

Omurganın desteklenmesini yardımcı olur, dengeyi geliştirir ve zihni açıp dinlendirir. Kişinin vücudunu tanımasına yardımcı olur, esneklik kazanan vücut daha seri ve aktif hareket etmeye başlar. Kan dolaşımını hızlandırırır. Omuz sistemindeki eğriliklerin zaman içinde düzelmesini sağlayarak kişinin duruşunu düzeltir ve kasların güç kaybına uğramasını engel olup genç kalmasını sağlar. Pilates, evde eğitmen eşliğinde yapılıyorsa gayet sağlıklı verim alınır. Ancak eğitmen eşliğinde düzenli olarak yapılmıyorsa ciddi sakatlıklar doğurabilir.
Konular Kadın / Bakım