Pınar Altuğ: 'Kızımın tipi babası, huyu aynı ben'

Pınar Altuğ’u yılllardır "Çocuklar Duymasın" dizisinde izliyoruz; bıkmadınız mı dediğimizde yanıtı, “Hiç sıkılmadım“ diyor. Altuğ, kuralcı bir anne olduğunun da altını çiziyor.

Pınar Altuğ: 'Kızımın tipi babası, huyu aynı ben'
Pınar Altuğ Atacan, Vatan'a konuştu...

Her zaman sağlıklı beslenen bir kadın mıydınız?


Evet, sebze ağırlıklı beslenen ve genelde yağsız yemekleri tercih eden biriyim. Sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan su şişemi her zaman yanımda taşırım.

Sanırım son iki yıldır daha da bir kilo verdiniz. Nasıl oldu bu? Nasıl bir diyet uyguladınız?

Hayatım boyunca spor yaptım ama bir dönem geldi ki sanırım biraz yoruldum. Bir süre spora ara verip o arada da doğum yapınca tabii kilolar geldi, ama kızımın yanında olma heyecanıyla bir süre daha spora dönmedim. Kızımın okula başlamasıyla ben de spor hayatıma döndüm, biraz da diyet yapınca kilolar gitmiş oldu.

Şu an günlük beslenmeniz nasıl?

Diyet yapmıyorum ama yediklerime dikkat ediyorum tabii. Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyor, günde en az sekiz bardak su içiyorum.

Canınız tatlı istediğinde ne yapıyorsunuz?

Yiyorum ama tabii her gün ve her öğün değil. Canım tatlı, çikolata ne çekerse yiyorum ama ertesi gün daha dikkatli besleniyorum. Önemli olan bir şeylerden vazgeçmekten çok yediğiniz porsiyona dikkat etmek aslında.

Asla hayır diyemeyeceğiniz bir yiyecek var mı?

Çikolata ve patates.

Hangi sporları yapıyorsunuz? Haftada kaç defa...

Haftada iki defa özel hocayla ağırlık ve kondisyon antrenmanı yapıyorum,bir kere de pilates yapıyorum esnekliğimi korumak ve kaslarımı daha da uzatmak için...

Spor yapmayınca kendini mutsuz hissedenlerden misiniz?

Spor bir alışkanlık.Mesela uzun bir ara spor yapamazsam boyun ağrılarım başlıyor hemen.

Nestle Pure Life’ın “Obeziteye Karşı Hareket Zamanı” kampanyasının yüzü oldunuz. Bu işbirliği nasıl ortaya çıktı?

Geçen sene Nestle Pure Life ile “Obeziteye Karşı Hareket Zamanı” projesine başlarken kampanya yüzü olmak üzere, toplumun örnek alabileceği bir isim aradıklarında yolumuz kesişti. İki senedir bu güzel iş birliğimiz devam ediyor. İşbirliğimiz kapsamında, kamuoyunun obezite konusundaki farkındalığını arttırıyor, sağlıklı beslenerek, yeterli su tüketerek ve harekete geçerek obezite ile savaşabileceklerini projede yer alan beslenme uzmanı ve spor eğitmenimizin de desteği ile anlatıyoruz. Tabii etkinliğimize katılanlarla birlikte obeziteye karşı harekete de geçiyoruz.

EVDE YEMEKLERİ BEN YAPARIM; YAĞMUR MANGALDAN SORUMLUDUR

Eşinizin ve kızınızın yediklerine çok karışır mısınız?

Yediklerine çok karışmam ama zaten evde pişen yemekler ona göre olduğu için ancak dışarıda kaçamaklar oluyor. Kızımı n çantasından suyunu hiçbir zaman eksik etmem, bunu annelere de tavsiye ediyorum, çocuklarının çantalarına su koyarak gün içerisinde çocuklarına su içmeyi hatırlatabilirler. Nestle Pure Life’ın çocuk ürünü çocuklara su içmeyi sevdirmek için özel olarak çizgi karakterleriyle süslenmiş mesela, çocuklara bu tür eğlenceli ürünlerle su sevgisini aşılamak lazım.

Sizin mutfakla da aranız çok iyi. Yeni bir yemek kitabı yazmayı düşünüyor musunuz?

Şu an için öyle bir planım yok. Zaten daha önce çıkan kitaplar da o dönemde yaptığım yemek programlarındaki tariflerin bir derlemesiydi.

Evde devamlı siz mi yaparsınız yemekleri yoksa Yağmur Bey de mutfağa giriyor mu?

Yemekleri ben yaparım, Yağmur sadece mangalın başındadır

Bakım sırlarınız neler? Cildiniz ve saçlarınız için neler yapıyorsunuz? Özel maske tarifleriniz varsa rica etsek...

Özel maske formüllerim yok, ben kendini profesyonellere teslim edenlerdenim. Evde bir şeyler hazırlamak vs. daha çok zaman gerektiriyor bense bazen dakikalarla yarışıyorum.
Ayda bir kere cilt bakımımı, üç haftada bir kesemi ve tabii ki kuaförümü hiç aksatmam. Cildi dışardan beslemek kadar içerden beslemek de çok önemli, özellikle su içmek çok çok önemli.

BİR EFSANENİN PARÇASI OLMAKTAN MUTLUYUM

Tekne dekorasyon işiniz de var bildiğim kadarıyla... En son tanınmış isimlerden kimin teknesini dekore ettiniz? 

Beraber çalıştığım kişilerin isimlerini vermek doğru olmaz. By Pınar Altuğ neredeyse iki yaşında olmak üzere, marin tekstilin yanı sıra ev tekstili de yapmaya başladık. Asıl işimiz kişiye özel üretim yapmak ama yavaş yavaş internet sitelerinde de satılmak üzere küçük koleksiyonlar da yapmaya başladım.

Dizi oyunculuğundan sıkıldınız mı? Çok uzun yılardır Çocuklar Duymasın’dasınız...

Hayır hiç sıkılmadım, bu benim işim, üstelik çok severek yapıyorum. Çocuklar Duymasın hayatımdaki en kıymetlilerden biri, bir efsane. Ben de bu efsanenin bir parçası olmaktan çok mutluyum.

SU’NUN TİPİ BABASINA, HUYU BANA BENZİYOR

Nasıl bir annesiniz; sinirli, otoriter, asla hayır diyemeyen...?

Çok ama çok otoriter. Sert ve kuralcı bir anneyim.

Anne olmak hayatınızı nasıl değiştirdi?

Herşeyden önce beni çok daha sabırlı ve toleranslı bir insan yaptı.

Kızınızın hangi huyları size hangi huyları babasına benziyor?

Tipi babasına çok benziyor ama huyu tamamen ben (Gülüyor)...

Evinize bir kamera koysak neler görürüz; nasıl bir ev hayatınız var? “Ben devamlı kızımın peşindeyim yemek yesin diye; eşim Yağmur da maç izler “ gibi...

Tam tersi hiç peşimde koşmam, bizde yemek masada yenir ve kalkılır. Genelde beraber hareket eden ve hayatı paylaşan bir aileyiz.

Giyiminiz de her zaman beğeniliyor. Gördüğüm kadarıyla en sevdiğiniz dekolte bacak dekoltesi...

Evet bacak dekoltesi severim, mini eteği kendime yakıştırıyorum. Kadına şu yakışır diye bir genelleme yapmayı doğru bulmuyorum. Vücudunuza ne yakışıyorsa ve elbette zevkiniz neyse ona göre giyinmek lazım diye düşünüyorum.
Konular Röportaj