PKK, Atme mülteci kampına saldırdı!

Türk Silahlı Kuvvetleri intikalinin devam ettiği Suriye'nin İdlib kenti kırsalında bulunan Atme mülteci kampı, Afrin'de bulunan PKK'lı teröristler tarafından vuruldu.

PKK, Atme mülteci kampına saldırdı!
Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre terör örgütü PKK, 2012 yılından bu yana işgal altında tuttuğu Afrin'in batısındaki Der Ballut ve Karasin bölgelerinden Atme mülteci kampına 15 adet havan topuyla saldırı düzenledi.

PKK'li teröristler, saldırıda havan toplarıyla birlikte 23 milimetrelik uçaksavar füzeleri kullandı.

PKK'lı teröristler İdlib'e saldırı hazırlığında

ABD, Rakka'da DEAŞ-PKK devir-tesliminden sonra Suriye ve Irak'taki bütün teröristleri İdlib'e yönlendiriyor. Örgütün sözde Afrin sorumlusu, Pentagon destekli kirli planları militanlara yolladığı mesajla açık etti.

PKK/PYD’nin sözde Afrin Komutanı Ahmet Sultan, “Rakka’da kazandığımız ‘zafer’ sonrası tüm güçlerimizi İdlib için Afrin’e sevk ediyoruz” açıklaması yaptı. Yeni Şafak, terör örgütü üyelerine gönderilen ‘iç bülten’ niteliğindeki direktif raporunun ayrıntılarına ulaştı.

PKK, konvoylarını Afrin'e gönderiyor

DEAŞ’ın Rakka’yı teslim etmesinin ardından PKK’lı teröristlerin Münbiç üzerinden Afrin’e sevki de hızlandı. Bir süre önce ‘yönetici’ pozisyonundaki bazı PKK’lıların aceleyle terk ettiği Afrin, bugünlerde ‘sıradan’ militanların ilk adresi haline geldi. Afrin’e giden grupları taşıyan konvoylar daha çok geceleri yol alıyor. Araçlarda genellikle ABD’nin verdiği ağır silahlar bulunuyor. Rakka’nın dışında Sincar-Mahmur bölgesinden çıkan PKK’lıların bir kısmı da Haseke üzerinden Halep-Şeyh Maksud hattını kullanarak Afrin’e sevk ediliyor. Edinilen bilgiye göre PKK’lı teröristler Afrin güneyindeki Der Ballut, Kala Saman, Cinderes sınır koridorundan saldırı girişiminde bulunacak. Bu saldırılara eşzamanlı olarak Münbiç ve Tel Rıfat’ta da TSK ve ÖSO mevzileri hedeflenecek. Kirli planın ayrıntılarına vakıf olan güvenlik güçlerinin bölgede gerekli önlemleri aldığı belirtiliyor.