PKK kuryesi yakalandı

Malatya'da yasadışı PKK terör örgütüne lojistik destek için telsiz götürdüğü ileri sürülen kurye yakalandıktan sonra tutuklandı.

PKK kuryesi yakalandı

Almanya'da yaşayan, hem Türk, hem de Alman uyruklu olan Orhan Çelik isimli kişi, yanındaki 3 valizle Almanya'dan Malatya'ya direk gelen uçakle gelirken Malatya Erhaç hava alanında yakalandı. Akçadağ ilçesi Jandarmanın valizlerde yaptığı aramada, çok sayıda telsiz, gece görüş dürbünü ele geçirilmişti. Çok sayıda telsiz, gece görüş dürbününe el konuldu. Malzemenin Bingöl kırsalındaki teröristlere gönderileceği ileri sürüldü.

Çift uyruklu olan Orhan Çelik'in beraberindeki valizlerden çıkan elektronik cihazlar nedeniyle jandarmanın gözaltına aldığı zanlı Malatya Emniyet Müdürlüğü terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Gözaltına alınan Alman vatandaşı Orhan Çelik'in para karşılığı kuryelik yaptığını iddia edildi. Orhan Çelik çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturmada Orhan Çelik'in getirdiği lojistik malzemenin Bingöl kırsalındaki PKK'lı teröristlere gönderilmek istendiği iddia edildi.