PKK mezarlığında ağır silah bulundu

Çözüm Süreci’nin sona ermesiyle birlikte hükümetin değiştirdiği terörle mücadele stratejisi çerçevesinde operasyonlara başlayan güvenlik güçleri, kırsaldaki çalışmalarında PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da inşa ettiği PKK mezarlıklarına da yöneldi.

PKK mezarlığında ağır silah bulundu
Milliyet'te yer alan habere göre bir yandan il ve ilçe merkezlerindeki PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nın saldırılarının önüne geçmeye çalışan güvenlik güçleri, diğer yandan da çoğunlukla Jandarma bölgelerinde inşa edilen mezarlıkları tek tek yıkmaya başladı.

Valilere verilen talimatlar sonrasında polis, jandarma ve TSK’nın başlattığı arazi operasyonlarının Mardin ayağında, PKK’nın Nusaybin’in Bagok bölgesindeki mezarlığı da jandarma birlikleri tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında mezarlık çevresinde araştırma yapan güvenlik güçleri, çevre duvarının üzerinde ağır makineli silah buldu.

Mezarlığa hakim tepenin üzerindeki bir kayaya kurulu halde bulunan ağır silahın, yapılacak operasyonlar sırasında kara ve hava hedeflerine müdahale amacıyla kurulduğu ifade edildi.

Mezarlıkta bulunan ağır silah, balistik inceleme amacıyla laboratuara gönderildi. Laboratuar sonuçları sonrasında ağır silahın daha önce başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığı tespit edilecek.