PKK'da büyük çöküntü

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden 3 PKK’lıdan biri olan Armanc kod adlı Hüseyin Akdoğan’ın örgütün bölge komutanı olduğu bildirildi.

PKK'da büyük çöküntü

Örgüt üst düzey sorumlularından Cemal kod adlı Murat Karayılan ile Abbas kod adlı Duran Kalkan’a yakınlığı ile bilinen Akdoğan’ın ölümü örgütte moral bozukluğuna yol açtığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden 3 PKK’lıdan biri olan Armanc kod adlı Hüseyin Akdoğan’ın örgütün bölge komutanı olduğu bildirildi. Örgüt üst düzey sorumlularından Cemal kod adlı Murat Karayılan ile Abbas kod adlı Duran Kalkan’a yakınlığı ile bilinen Akdoğan’ın ölümü örgütte moral bozukluğuna yol açtığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 27 Kasım günü çıkan çatışmada Armanc Kerboran kod isimli Hüseyin Akdoğan, Cıwan Amed kod isimli Serdar Tekin ve Aram Şıkaki kod isimli Harun Edemen öldürüldü.
Mardin’in Dargeçit ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Armanc kod adlı Hüseyin Akdoğan’ın örgütün bölge komutanı olduğu öğrenildi. 2001 yılında örgütüne katılan Akdoğan’ın Yunanistan’da, Kıbrıs’ta çeşitli etkinlik ve faaliyet alanlarında çalıştığı belirlendi. Örgüte yeni katılanlara askeri ve siyasi eğitim veren Akdoğan’ın son olarak bölge komutanlık görevini sürdürdüğü öğrenildi. Örgütün üst düzey sorumlularından Cemal kod adlı Murat Karayılan ile Abbas kod adlı Duran Kalkan’a yakınlığı ile bilinen Akdoğan’ın örgütün Kuzey Irak’taki kamplarında askeri ve siyasi eğitim de aldığı bildirildi.

Malatya Adli tıp morguna götürülen 3 örgüt üyesinin cenazesi yapılacak olan otopsinin ardından ailelerine teslim edileceği belirtildi.