PKK'lı Akmeşe grubu imha edildi

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh ilçesi kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmesine ilişkin, "Akmeşe grubu tamamen imha edildi" dedi.

PKK'lı Akmeşe grubu imha edildi
Hürriyet'te yer alan habere göre Eruh İlçesiile Akmeşe Köyü kırsal kesiminde geçen hafta düzenlenen ve 12 PKK’lı teröristinölü ele geçirildiği operasyondaki arazi aramalarında, ele geçirilen silah ve mühimmatlar, İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Vali Ali Fuat Atik ve İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Belek, silah, techizat ve mühimmatlarıgazetecilere göstererek tanıttı.Vali Atik, Akmeşe kırsal kesiminde ele geçirilen malzemeleri sergilediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Daha önceden istihbarat birimlerimizin etkin çalışması sonucunda Akmeşe bölgesinde iki grubun toplantı yapacağını ve ilimizde büyük bir eylem hazırlığı içinde olduklarına dair almış olduğumuz duyum üzerine operasyonlar başlattık. Geçen hafta yapılan operasyon esnasında 12 terörist ölü ele geçirildi. Bu grubun ne kadar önemli olduğunu ele geçirilen malzemeler göstermektedir. Çeşitli ebatlarda uzun namlulu silahlar, el yapımı patlayıcı düzenekleri, bir kısım malzemeler, yani burada olmayan malzemeler de operasyon esnasında tahrip olmuş durumda, onun için buraya getirmedik. Şu anda da arazide arama tarama çalışmalarımız devam etmektedir.Alayve Tugay Komutanımız ile birlikte de öğleden sonra bölgeye gideceğiz ve bizzat arama tarama faaliyetlerine nezaret edeceğim. Şunu son söz olarak söyleyebiliriz ki, ilimizde Akmeşe olarak bilinen grup tamamen imha edilmiştir."

Vali Atik’in konuşmasının ardından komutanlar silahları basın mensuplarına göstererek tanıttı.

PKK'lı Akmeşe grubu imha edildi