PKK’lı İngiliz Joe tutuklandı!

Afganistan’daki İngiliz ordusunda görevliyken Suriye’ye geçip PKK saflarında DEAŞ’a karşı ‘savaşan’ ve daha sonra Türkiye’de bombalı eylem organize etmek üzere terör örgütü tarafından Didim’e gönderildiği belirlenen Joe Robinson, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

PKK’lı Joe tutuklandı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Aydın’ın Didim ilçesinde annesi Veselina Robinson ve Bulgaristan uyruklu kız arkadaşı Mira Rojkan ile birlikte önceki gün gözaltına alınan Robinson, PKK/PYD/YPG terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İngiliz vatandaşı PKK’lının annesi ile kız arkadaşı ise serbest bırakıldı. İfadesinde Joe Robinson, 2015 yılında tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye’ye gittiğini, orada 3 ay kadar kaldığını, YPG’den silah eğitimi aldığını ancak herhangi bir çatışmaya girmediğini, daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye geri döndüğünü iddia etti.

PKK’lı İngiliz Joe tutuklandı!

İngiliz Joe Robinson, 'ABD- Kürdistan-İsrail' ibareli duvar yazısı önünde PYD/YPG saflarında.

Örgüt adına hiç savaşmadığını, Türkiye’ye de tatil amacıyla geldiğini savunan Robinson'un, Suriye’deki teröristlerle birlikte fotoğrafları ortaya çıktı. Ayrıca Robinson’un 2015 yılında ülkesinin Manchester kentinde ‘terör’ suçlamasıyla gözaltına alındığı da belirlendi.