PKK'lılar kaçacak delik arıyor!..

Mehmetçik ve ÖSO, Şeyh Hadid beldesini PKK’lılardan temizledi. Şeyh Hadid, Raco ve Bülbül’den sonra kontrol sağlanan 3. belde oldu.

PKK'lılar kaçacak delik arıyor!..
Yeni Şafak'ın haberine göre Zeytin Dalı Harekatı’nın 44. gününde terör örgütü PKK/PYD’ye ağır darbe indirildi. TSK ve ÖSO, dün Raco ve Bülbül’den sonra üçüncü beldeyi de teröristlerden temizledi.

Mehmetçik, Şeyh Hadid beldesi, Hacı Halil, Soğulcak, Aranda, Kura, Halilo köylerini ve Şeran beldesinin Bafliun köyü ve dağını özgürleştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı’nın 44. gününde terör örgütü PKK/PYD’ye darbe üstüne darbe indirdi. Harekatın 43. gününde Raco beldesini teröristlerden temizleyerek özgürlüğüne kavuşturan Mehmetçik, dün sabah saatlerinde Hacı Halil köyünü kurtarmak için operasyon başlattı. Operasyonda TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Raco beldesinin doğusundaki Hacı Halil köyünü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı.

ÜÇÜNCÜ BELDE MERKEZİ ALINDI

İlerleyişine çok yönlü devam eden TSK ve ÖSO, yine sabah saatlerinde Afrin’in batısındaki Şeyh Hadid belde merkezine operasyon başlattı. TSK ve ÖSO birlikleri, öğle saatlerinde Şeyh Hadid belde merkezini terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. Böylece teröristlerden Raco ve Bülbül’den sonra kurtarılan belde merkezi sayısı 3’e ulaştı.

PKK'lılar kaçacak delik arıyor!..

Bafliun dağında teröristlerin kullandığı mağara içinde soba, sünger, yastık, odunlar, kum torbaları bulundu.

5 KÖY ARTIK ÖZGÜR

Arka arkaya zaferler kazanan Mehmetçik ardından da Soğulcak ve Aranda köylerini, Şeran beldesinin Bafliun köyü ve dağı ile Raco beldesine bağlı Halilo köyünü YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. Kura köyü de arındırılan noktalardan birisi oldu.

KARA BAĞLANTISI KESİLDİ

Böylece Azez’den ve kuzeydeki Şeran belde merkezinden Afrin ilçe merkezine uzanan yollar ile örgütün ilçe merkezini ilk savunma hatlarının bulunduğu Kafr Cenne ve Kıtme köyleri TSK’nın ateş menzili içine girdi. Son ilerlemelerle Cinderesi-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu.

135 NOKTA TEMİZLENDİ

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de 3’ü belde merkezi, 103’ü köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 22’i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 135 noktayı ele geçirdi.

Sığınaklar ele geçirildi

ÖSO güçleri, Bafliun dağında yapılan operasyon sonucunda YPG/PKK-DEAŞ terör örgütü mensupları tarafından sığınak olarak kullanılan bir mağaraya girdi.

PKK'lılar kaçacak delik arıyor!.. - Resim : 2