PKK’lılar sivillere saldırdı!

Suriye’nin Afrin kırsalındaki Cinderesi yakınlarında YPG/PKK’lı teröristler, güvenli bölgeye sığınmak isteyen sivillerin bulunduğu araca yaptığı silahlı saldırı düzenledi.

PKK’lılar sivillere saldırdı!
Yeni Şafak'ın haberine göre Cinderesi yakınlarındaki bir köyde yaşayan Suriyeli aile, TSK ve ÖSO tarafından terörden temizlenen Deyr Ballut köyüne gelmek isterken YPG/PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. Teröristlerin tanksavar füzesiyle vurması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 çocuk ve bir kadın yaralandı.

MEHMETÇİK’E TEŞEKKÜR

Sivillerin yardımına Türk askeri yetişti. Çevre güvenliğini aldıktan sonra sivilleri güvenli bölgeye taşıyan Mehmetçik, yaralanan kadın ile ona refakat etmesi için bir kişiyi Hatay’a getirdi. Teröristlerin tanksavarlı saldırısına uğrayarak yaralanan 3 yaşındaki Meryem, 7 yaşındaki Esra ve 13 yaşındaki Zeynep ile 30 yaşındaki Hatice Hamo da tedavilerinin tamamlanmasının ardından Deyr Ballut köyüne getirildi. Esra Hamo, “Türk askerine ve Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

PKK’lılar sivillere saldırdı!

EYP tuzağı

Terör örgütü PYD/PKK, Afrin’in Kurayriyah köyünde sivillerin çıkışına engel olmak için yollarını bombalarla tuzakladı. Köyden kaçmaya çalışan sivilleri taşıyan kamyonette üç aylık bir bebek ile 2 çocuk hayatını kaybetti. Sivillere yönelik tuzaklama, TSK’nın bölgede keşif yapan İHA’sı tarafından da kaydedildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait insansız hava aracının geçen pazartesi görüntülediği anlarda, terör örgütü YPG/PKK mensubu iki kişinin yola el yapımı patlayıcı (EYP) yerleştirdikleri görülüyor. Sırtlarında Kalaşnikov marka silahlar taşıyan iki terörist, çok sayıda EYP’yi yolun kenarlarına tuzakladıktan sonra, biraz daha ilerleyerek bir miktar daha patlayıcı yerleştiriyor.

PKK’lılar sivillere saldırdı! - Resim : 2

İHA’LAR YAKALADI

İHA’ların yakaladığı anlar sonrası iki terörist etkisiz hale getiriliyor. Bu arada İHA’nın kadrajına, bir kamyonetle köylerinden çıkmak isteyen siviller giriyor. Tuzaklanan yolda ilerleyen araç, teröristlerin döşediği patlayıcıya çarpıyor. Hasar gören araç az ileride duruyor. Kamyonetteki siviller, önceki patlamanın paniğiyle aracın kasasından aşağı atlayarak çevreye kaçışmaya başlıyor. İHA görüntülerinde, bazı sivillerin araziye kaçtığı esnada EYP’ye basılması üzerine patlama meydana geliyor. Saldırıda üç çocuk hayatını kaybetti.