PKK’nın ana silah deposu!

PKK’nın Türkiye’de en büyük silah deposu Şırnak’ta bulundu. İncebal Dağlarında devam eden Binbaşı Ahmet Karaman-2 harekatında 25 mağara tespit edildi. Aramalarda 237 kaleşnikof, 23 G-3, dokuz biksi, dokuz kanas, dokuz roketatarla birlikte yüzlerce silah ele geçirildi.

PKK’nın ana silah deposu!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türk Silahlı Kuvvetlerince, Şırnak İncebel Dağları’nda süren harekatda teröristlerin kullandığı belirlenen 25 mağaradaki aramalarda çok sayıda silah, teçhizat ve mühimmat ele geçirildi.

25 MAĞARA TESPİT EDİLDİ

Güvenlik güçleri, zor arazi ve hava şartlarında 19 gündür aralıksız devam eden harekatda 25 mağara tespit etti. Mağaralardaki aramalarda çeşitli çaplarda havan, doçka uçaksavar silahı, biksi makineli tüfek ve kaleşnikof piyade tüfekleri olmak üzere çok sayıda silah, teçhizat ve mühimmat ele geçirildi. Mağaraların terör örgütünün Türkiye’deki ana silah ve mühimmat deposu olduğu belirtildi.

Ele geçirilen silah, mühimmat, teçhizat ve yaşam malzemeleriyle bölücü terör örgütünün lojistik desteğine Şırnak’ta son yılların en büyük darbesi vurulduğu bildirildi.

YÜZLERCE SİLAH ÇIKTI

Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 harekatı kapsamında ele geçirilen malzemelerin bir kısmı şöyle: “237 kaleşnikof piyade tüfeği, 23 G-3 piyade tüfeği, dokuz biksi makineli tüfek, sekiz dragunov kanas tüfek, MG-3 makineli tüfek, zagros keskin nişancı tüfeği, doçka uçaksavar silahı, M-16 piyade tüfeği, 2 HK-33 piyade tüfeği, 3 mavzer tüfeği, 9 pompalı tüfek, 3 av tüfeği, 9 RPG-7 roketatar, 2 lav silahı, 7 çeşitli çapta havan ile 57 bin 540 7,62 milimetre mühimmatı, 32 bin 242 biksi mühimmatı, 7 bin 330 doçka mühimmatı, 4 ton amonyum nitrat patlayıcı, 240 el bombası, 236 anti personel roketatar mühimmatı, 16 anti tank mayını, 4 anti tank roketatar mühimmatı, çok sayıda teçhizat ve yaşam malzemesi.”