PKK’nın beyin takımı artık yok!

Gerçekleştirdikleri eylemlerle on binlerce masum insanı öldürüp, ülkede kaos ortamı oluşturmak isteyen dış güçlerin taşeronluğunu yapan eli kanlı teröristler, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile teker teker etkisiz hale getiriliyor.

PKK’nın beyin takımı artık yok!
Yeni Asır Gazetesi'nden Metin Burmalı'nın haberine göre Türkiye'de yıllardır gerçekleştirdikleri eylemlerle on binlerce masum insanı öldürüp, ülkede kaos ortamı oluşturmak isteyen dış güçlerin taşeronluğunu yapan eli kanlı teröristler, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile teker teker etkisiz hale getiriliyor. Şu ana kadar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, PYD'nin eski lideri Salih Müslim ve PKK'nın yönetici kadrosunda yer alan Cemil Bayık ve Murat Karayılan gibi en tehlikeli teröristlerin bulunduğu 4 milyon lira para ödüllü kırmızı listedeki 11 kişi, yurt içi ve dışındaki operasyonlarda ölü ele geçirildi.

ARANANLAR LİSTESİ ERİDİ

Son operasyonda Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde kırmızı kategoride bulunan PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu olan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı'nın 5 ayrı kategoride hazırladığı ve ihbarcılarına milyonlarca lira para ödülü kazandıran 950 kişilik 'Aranan Teröristler' listesinde yer alan toplam 152 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri, terörle mücadele operasyonlarında teröristlerin ülkedeki hareket kabiliyetlerini kısıtlayıcı önemli adımlar attı. Son dönemde örgüte en ağır darbeyi vuran güvenlik güçleri, yurt içi ve dışında yürüttüğü operasyonlarda 'örgütün beyin takımı' olarak adlandırılan ve İçişleri Bakanlığı'nın 5 ayrı renk kategoride hazırladığı terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerini bir bir ortadan kaldırdı.

KIRMIZI KATEGORİDEN 11'İ

Önceki gün gerçekleştirilen operasyonda Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin kırmızı listedeki Barış Öner olduğu bildirildi. Böylece kırmızı listede terör örgütü PKK'da üst düzey yönetici olduğu tespit edilen toplam 11 kişi etkisiz hale getirilmiş oldu.

Yönetici pozisyonundaki teröristlerin öldürülmesi, örgütün alt kadrolarında da çözülmeyi beraberinde getirdi. Özellikle TSK ile MİT'in sınır ötesinde ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarda 'terörle kaynağında mücadele' hedefi ile örgütün birçok sözde üst düzey sorumlusu etkisiz hale getirildi.