Podyumun eski dostları buluştu

İlerleyen yaşlarına rağmen hâlâ podyumun gözdelerinden olan Sinem Güven, Deniz Pulaş ve Sema Şimşek; Harper's Bazaar dergisi için bir araya geldi.

Podyumun eski dostları buluştu

Her üçü de hâlâ zaman zaman modellik yapıyor. Dolayısıyla hiçbiri için 'eski süper modelimiz' diyemeyiz. Eski dönemi de bilen, mesleklerini sürdüren isimler onlar... Zaman içinde modelliğin yanında sunuculuk ve oyunculuk da yapan Deniz Pulaş, Sinem Güven ve Sema Şimşek; meslekle rini, ekran önü için bir 'başlangıç' olarak görmüyor. Bugün onlara mesleklerini soracak olursanız, üçünün de cevabı "Mankenlik" oluyor. Aslında her şeyden önce, Sinem Güven, Defne'nin; Deniz Pulaş, Nehir'in; Sema Şimşek de Rüzgar'ın anneleri olduklarını söylüyorlar.

SİNEM GÜVEN

ARZU KAPROL NE DERSE YAPARIM, REDDETMEM!

"Sektöre son 10 yıldır Cansu Dere ve Özge Ulusoy'dan başkası gelmedi. Arzu (Kaprol) canı gönülden çalışacağım ilk kişi. O ne istese yaparım; asla reddetmem. Ayrıca Hakan Yıldırım da başarılı. Yeni modellerden Didem Soydan'ı beğeniyorum. Kendisi ayrıca çok da mütevazı ve saygılı bir insan. Bizim dönemlerimizdense; Ceylan Saner, Merve İldeniz, Begüm Özbek, İpek Tenolcay, Ebru Ürün'ü beğenirim. Son 10 yıldır çok fazla da insan gelmedi. Özge (Ulusoy) ve Cansu (Dere) ara dönemde gelen başarılı isimlerden. Dünya podyumlarından ise Gisele Bündchen'i ve Kate Moss'u beğenirim. Ukalalık olarak düşünmeyin ama bizler de Türkiye'deki en önemli modellerin başında geliyoruz. Onlar nasıl yaş aldılar ve işlerine devam edebiliyorlarsa, biz de öyleyiz!"

DENİZ PULAŞ

MANKENLİĞİN KİTABINI YAZACAĞIM

"Yer aldığım işlerde, bana taşımam için sunulan hiçbir kıyafete karışmam. Onlar ne giy derse, neyi uygun görürlerse, onu giyerim. Şimdi 'baş manken' diye bir şey var, top model de deniliyor. Dünyada top modellik kavramı var ancak bizde henüz yok! Bir kitap yazıyorum. Biraz biyografi gibi oluyor sanırım. Kendime sordum; "O kitabı bitirince, yazar mı olacaksın?" diye. Hayır. İyi bildiğim konuyu, mankenliğin kitabını esprili bir dille anlatacağım. Kitabım için Türkiye'nin ilk mankenlerinden Lale Belkıs ve Nebahat Çehre gibi isimlerle röportajlar yapmak istiyorum."

GÜZİDE DURAN DÜNYA ÇAPINDA OLABİLİRDİ!

Ben en çok Güzide Duran'a bayılırdım; işte o dünya çapında bir model olabilirdi. Ama çok çabuk vazgeçti, aile hayatını tercih etti, saygı duymak lazım. 'Top model olur muydu, olmaz mıydı?' önemi yok.

SEMA ŞİMŞEK

STANDARDIMA UYARSA YAŞIMA BAKMAM PODYUMA ÇIKARIM!

"İnsanlar beni bırakmadığı sürece bu meslekte var olacağım.20 yıldır bu mesleğin içindeyim. Demek ki; büyük bir iş aşkıyla çalışmışım senelerdir. Basamak olarak kullanmadan, bu mesleği, meslek olarak gören biri oldum hep. Çok sevdiğim için çalışmaya devam ediyorum. İnsanlar beni bırakmadığı sürece, ben de devam edeceğim. Kıramadığım tek modacı Yıldırım Mayruk'tur. Onun için beş sene sonra da podyuma çıkarım. Standardıma uyduğu sürece; yaşıma başıma bakmam, podyuma çıkarım. Hemen her yıl profesyonel olarak katıldığım defileler oluyor."

TASARIMCI OLABİLİRİM

Aklımda hayata geçirmek istediğim birçok tasarım var ancak hep 'Bunu başkası beğenir mi?' diye düşünürüm. Yaratıcılık önemli tabii ama onu kağıda dökmek, uygulamaya geçirmek başka bir yetenek istiyor. Tasarımcılık, şimdilik sadece fikir olarak var. Ama hiç belli olmaz tabii, ileride belki tasarımlar yaparım, neden olmasın?