Polanski Kinski ile gövde gösterisi yaptı

Roman Polanski, 2009'da hakkında açılan bir tecavüz davası yüzünden sinemadan uzaklaşmıştı..

Polanski Kinski ile gövde gösterisi yaptı

Ünlü yönetmen, Prada için çektiği kısa metrajlı filmle Cannes’a katılarak sahalara geri döndü. Polanski’ye bu özel gününde en büyük destek eski aşkı Nastassja Kinski’den geldi. Sinema dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Cannes Film Festivali, bu yıl 65’inci kez start aldı. 17 Mayıs’ta başlayan ve 22 filmin ’Altın Palmiye’ için kıyasıya yarıştığı festival, 27 Mayıs’a kadar sürecek. Sayısız yıldızın gövde gösterisi yaptığı festivalin en ilgi çekici figürlerinden biri, 1933 doğumlu ünlü yönetmen Roman Polanski oldu.

3 YILDIR FİLM ÇEKMİYOR

En son ’The Ghost’u 2009’da çeken Polanski, aynı yıl 31 yıl önce hakkında açılan tecavüz davası nedeniyle İsviçre’de gözaltına alınarak dünyanın gündemine oturmuştu. Fransa’da yaşamayı sürdüren ve sinemaya ara veren Polanski, bu yıl Cannes’a sürpriz bir çalışmayla döndü. Polanski’nin yönetmenlik çalışmalarına geri dönmesine Prada ile yaptığı ortak çalışma aracı oldu. Polanski, kısa metrajlı filmi ’A Therapi’ ile Cannes’a da yıllar sonra tekrar katıldı. Başrolünde Helena Bonham Carter ve Ben Kingsley’nin bulunduğu film, önceki gün özel bir gösterimle sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Bu kısa filmin ardından Polanski, 1979 yılında çektiği ’Tess’ filminin yeniden yorumunu da sevenleriyle paylaştı. Filmin başrol oyuncusu Nastassja Kinski’nin bu özel gösterime katılması ise büyük yankı uyandırdı. ’Tess’in çekimleri sırasında fırtınalı bir ilişki yaşayan ünlü ikili, böylece Polanski’nin kısa filmi için yıllar sonra yeniden bir araya gelmiş oldu.

ESKİ AŞKIYLA KIRMIZI HALIDA

Kırmızı halıda birlikte yürümeleri ve ilişkilerinin bitmesinin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen birbirlerine destek olmaları Fransız ve dünya basınının ilk sayfalarında yer aldı. 1989’dan bu yana Emanuelle Seigner ile evli olan Polanski’nin, sinema dünyasından silinmeye çalışılmasından sonra katıldığı ilk büyük festivale de eski aşkıyla katılması son günlerin en çok konuşulan kültür haberiydi..

İLİŞKİLERİ ÇOK TARTIŞILDI

1979 yapımı ’Tess’i çekerken Polanski 43 yaşındaydı. Oysa filmin güzel başrol oyuncusu 16- 17 yaşlarındaydı. Buna rağmen ikili, filmin çekimleri sırasında ilişki yaşadı. Bu da medyada büyük yankı uyandırmıştı

FESTİVALE ÖZEL DERGİ

Fransa’nın en prestijli dergilerinden biri olan Gala, Cannes Film Festivali boyunca günlük baskı yapıyor. Festivalin her detayını ve ünlülerle ilgili röportajları sayfalarına taşıyan dergi, Cannes süresince festival meraklılarına her tür bilgiyi günlük olarak sunuyor.

FESTİVALİN 30 YILLIK SPONSORU RENAULT

Ünlü Fransız otomobil markası Renault, Cannes Film Festivali’nin 30 yıllık resmi partneri... Festival boyunca doğa dostu elektrikli modeli Fluence Z.E. ile Cannes sokaklarını renklendiren ünlü marka, bu özel modellerle yıldızları otellerinden kırmızı halıya kadar taşıma görevini yürüttü. Renault Lattitude modeli de ünlü isimlere Cannes’da kırmızı halıya kadar eşlik eden diğer model oldu. Fransa’da kısa bir süre önce satışa sunulan elektrikli Twizy, yıldızlar tarafından imzalandı ve Cannes’ın seçkin plajı Plage Orange’da sergilendi.

FOTOĞRAF SERGİSİ

Renault, ayrıca Cannes’daki resmi fotoğrafçılığını 20 yıldır sürdüren Stephane Kossmann’ın eserlerini, Marriott/ Nikki Beach terasında sergiledi. Renault, ünlü yönetmen Alain Resnais’nin son filmi ’Vous n’avez encore rien Vu-Henüz Bir şey Görmediniz’e de destek verdi.

FATİH AKIN’A ÖZEL GÖSTERİM

Ünlü yönetmen Fatih Akın çevre kirliliğini konu alan ’Cennetteki Çöplük’ isimli belgeselinin dünya prömiyerini geçtiğimiz günlerde Cannes’da yapmıştı. Belgesel için Trabzon’un Çamburnu Köyü’nü tehdit eden dev çöplüğü 5 yıl inceleyen Akın’ın özel gösterimine de Gala dergisi geniş yer verdi.

TIPKI BİR JAMES BOND GİBİ

Festivalin büyük ödülü olan ’Altın Palmiye’, yıllardır dünyanın en ünlü mücevher markalarından biri olan Chopard tarafından yapılıyor. Manevi olduğu kadar maddi değeri de yüksek olan bu ödül, Chopard atölyesinden özel güvenlik görevlileri eşliğinde çıkarılıyor. ’Altın Palmiye’, Cannes’a geldikten sonra ödül gecesine kadar özel bir yerde saklanıyor.