Polis bir siyahiyi daha öldürdü!

ABD'de bir siyahi daha polis tarafından öldürüldü.

Polis bir siyahiyi daha öldürdü!
CİHAN'da yer alan habere göre ABD’de siyahi Amerikalıların polis tarafından öldürülmesine yönelik protestoların sürdüğü sırada Arizona eyaletinde bir siyahi adamın daha polis tarafından öldürüldüğü haberi geldi.

Beyaz Amerikalı bir polis tarafından öldürülen siyahi adamın 34 yaşında olduğu ve hadisenin çocuklarına yemek götürdüğü sırada gerçekleştiği dile getirildi. İsminin Rumain Brisbon olduğu öğrenilen siyahi şahsın silahsız olduğu ifade edildi.

Olayın nasıl geliştiğine ilişkin açıklama yağan Phoneix şehri Polis Sözcüsü Trent Crump, polisin seyir halinde yüksek sesli müzik dinlediği gerekçesiyle Brisbon'un aracını durduğu ve müziğin kısmasının ardından birkaç soru sormak için araca yaklaştığını söyledi. Bu sırada arabasının arkasına birşey saklamaya çalıştığını farkeden polis Brisbon'dan ellerini göstermesini istedi. Ancak polisin ifadesine göre Brisbon bu ihtara uymadı. Polisin silahını çekmesi üzerine Brisbon yakındaki apartmanlara doğru kaçmaya başladı. Brisbon’u kovalamaya başlayan polis bir dairedeki kadının kapıyı açmasının ardından Brisbon ile içeriye yuvarlandı. Brisbon’un elinin cebinde olduğunu gören polis silah olabileceği şüphesiyle iki el ateş etti.

Olayın ardından Brisbon’un cebini inceleyen yetkililer oksikodon ilacı buldu. Crump, görgü tanıklarının polis ile Brisbon arasında sözlü tartışma olduğunu doğruladığını kaydetti.

Ferguson ve Staten Island bölgelerinde siyahi Amerikalıları öldüren polisler hakkında soruşturma kurulu tarafından takipsizlik verilmesi, ABD genelinde protestolara eylemlerine neden olmuştu.