Polis bir taşla iki kuş vurdu!...

İzmir’de bir aracın arka camını kırarak aracın içindeki yabancı marka lüks içkileri çalan hırsızlar huzur timleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Polis bir taşla iki kuş vurdu!...

Çalınan ürünlerin gümrük kaydının olmadığı tespit edilince polis ekipleri aracın sahibini de gözaltına aldı.

Konak İlçesi Alsancak Semti 1457 sokak üzerinde meydana gelen olayda 3 hırsız Ö.Ş.(17), B.O.(23) ve O.G(19) M.Y.’ye ait 35 AU 8014 plakalı aracı gözlerine kestirdi. Etrafta kimsenin olmadığı sırada aracın arka camını sert bir cisimle kıran zanlılar araç içerisinde poşetlenmiş bir şekilde bulunan çeşitli değerli markalara ait 12 şişe alkollü içki ile 6 karton sigarayı alarak olay yerinden uzaklaştılar. Daha sonra vatandaşlar 3 zanlıyı ellerinde poşetlerle camı kırık aracın yanından hızla uzaklaşırken görünce durumu polise bildirdi.

O sırada devriye görevi yapmakta olan huzur timleri zanlıların bulunduğu sokağa giderek zanlıları kovalamaya başladı. Yoğun sağanak altında gerçekleşen kovalamaca sonucu zanlılar polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Hırsızlık girişimi sonucu camı kırılan aracın sahibine telefonla ulaşan polis ekipleri aracın sahibi M.Y.’yi Alsancak Polis Merkezi’ne çağırdı. Karakola gelen M.Y. iddialara göre zanlılardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Ancak çalınmaya çalışılan 12 şişe içki ve 6 karton sigara üzerinde yapılan kontroller sonucunda malların gümrükte kaydının olduğu görüldü ve polis ekipleri M.Y.’ye malların gümrük kaydının nerede olduğunu sordu. Polisin bu sorusu üzerine aracın kendisine ait olmadığını savunan M.Y.’nin malların da kime ait olduğunu bilmediğini iddia ederek zanlılardan şikayetçi olmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Polis yaptığı sorgulamanın ardından hırsızlık zanlılarından Ö.Ş.’yi Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim ederken diğer birçok suçtan kaydı bulunan diğer zanlılar B.O. ve O.G. ile daha önceden de kaçak içki satmaktan kaydı bulunan M.Y.’yi adliyeye sevk etmek üzere gözaltına aldı.

TANSU EDİP GÖKBUDAK