Polis her yerde bu kızı arıyor!

İzmir Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanları, 9 yıl önce kaybolan İlayda Taşçı'nın bugünkü halinin kilolu ve zayıf iki temsili fotoğrafını oluşturdu. İlayda, tüm güvenlik güçlerine dağıtılan fotoğrafla yeniden aranacak.

Polis her yerde bu kızı arıyor!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre 9 yıl önce, Buca Kaynaklar'a ailesi ile birlikte gittiği piknik alanında 5 yaşındayken esrarengiz bir biçimde ortadan kaybolan İlayda Taşçı'yla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanları, küçük kızın vücut gelişimi ve yüz şeklini de hesaplayarak ileri teknoji ile İlayda'nın bugünkü halinin temsili fotoğrafını yaptı. Kilolu ve zayıf olarak iki ayrı fotoğrafı oluşturulan küçük kızın bu fotoğrafları yeniden tüm güvenlik güçlerine dağıtıldı. Baba Saim Taşçı ve anne Bedriye Taşçı, kızlarının yaşadığına inandıklarını ve bir an önce bulunmasını istediklerini söyledi.

Ümitleri yok olmadı

Buca Kaynaklar'da 9 Nisan 2006 tarihinde ailesiyle birlikte gittiği piknikte esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan ve o dönemde 5 yaşındaki İlayda, jandarmanın tüm çalışmalarına rağmen 9 yıldır bulunamadı. Kızının bulunmasından ümidini kesmeyen baba Saim Taşçı ve eşi Bedriye Taşçı, İlayda kaybolduktan sonra dünyaya gelen kızları İlaydanur ile teselli olmaya çalışıyor. Son olarak İzmir Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanları, ileri teknolojiyi de kullanarak kaybolduğu dömemde 5 yaşında olan İlayda Taşçı'nın aradan geçen 9 yıl sonraki halini gösteren kilolu ve zayıf şekliyle iki fotoğraf oluşturdu. Bu fotoğraflar polis ve jandarma birimlerine dağıtıldı.

İşte o günün hikayesi

Buca'da oturan Saim ve Bedriye Taşçı çifti, kızları İlayda ile Kaynaklar Mevkii'ne 9 Nisan 2006 pazar günü piknik yapmaya gelmişlerdi. Piknik alanına sabah saatlerinde ulaşan Taşçı ailesi, top oynayıp mangal keyfi yaparak güzel bir pazar günü geçirmişlerdi.

Saat 17.30 sıralarında eve dönüş için yapılan hazırlık sırasında aileyi kötü bir sürpriz bekliyordu. Küçük İlayda'nın kaybolduğu o an fark edildi. Tüm aramalara rağmen İlayda bulunamayınca durum Jandarmaya haber verildi. Jandarma, İlayda'nın kaybolduğu gün ve ertesi günlerde bölgeyi köpeklerle didik didik aramasına rağmen en ufak bir ipucu dahi bulamamıştı.

İlayda bulunamazken, top oynadığı kuzeni, küçük kızı bir kişinin otomobile zorla bindirdiğini iddia etti. Ancak yol boyunca bulunan güvenlik kameralarında, böyle bir otomobilin görüntüsüne rastlanamadı. Köpeklerle piknik alanını günlerce arayan jandarma, olay günü o bölgede bulunan 12 bin 120 kişinin cep telefon kayıtlarını inceledi. 214 kişi üzerinde yoğunlaşıldı.

Tespit edilen şüphelilerin evleri ve iş yerleri tek tek arandı. Jandarma yüzlerce ihbarı değerlendirdi, binlerce kişiyi sorguladı ancak aylarca süren araştırma sonuçsuz kaldı.