Polis LGBTİ'yi yürütmedi

İstanbul Valiliği’nin izin vermemesine rağmen Taksim’de ‘Onur Yürüyüşü’ yapmak isteyen LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks) gruplar ve destekleyenler, dün 17.00 sıralarında bölgede toplanmaya başladı.

Polis LGBTİ'yi yürütmedi
Hürriyet'te yer alan habere göre Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm sokaklarda geniş güvenlik önlemleri alan polis, LGBTİ’lilerin yürüyüşüne izin vermedi. Bu sırada İstiklal Caddesi girişinde bekleyen LGBTİ’liler ile yürüyüşe karşı çıkan bir grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Araya giren polis, eylemcilere müdahale eden 20 kişiyi gözaltına aldı.

KÖPEKLERLE MÜDAHALE

Polis, alınan önlemlere rağmen arka sokaklarda bir araya gelen bir grup LGBTİ’liye köpeklerle müdahale etti. Eylemciler çareyi, dükkanlara ve apartmanlara saklanmakta buldu. Kovalamaca sırasında, bir polis helikopteri de yaşananları takip etti. İstiklal Caddesi ve çevresinde polisle yaşanan kovalamacanın ardından LGBTİ’liler Cihangir’de tekrar toplandı.

Polis, bu kez TOMA ile gruba müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruptan 24 kişi gözaltına alındı. Polis müdahalesini görüntülemeye çalışan Amerikan AP ajansının kameramanı Bram Janssen sarı basın kartı olmasına rağmen, yanında pasaportu bulunmadığı için gözaltına alındı.

Polis LGBTİ'yi yürütmedi