Polis müdahalesi göçmen çocuğu kör etti

Uluslararası Af Örgütü Sırbistan sınırında sığınmacılara biber spreyi ile müdahale eden Macar polisinin bir çocuğun gözünü kaybetmesine neden olduğunu açıkladı.

Polis müdahalesi göçmen çocuğu kör etti
Milliyet'te yer alan habere göre Sırbistan sınırından Macaristan’a girmek isteyen sığınmacılara polis müdahale etmiş, olaylar sırasında çok sayıda sığınmacı gözaltına alınırken, onlarca kişi de yaralanmıştı. Uluslararası Af Örgütü, polis müdahalesi sırasında yedi çocuğun yaralandığını, bir çocuğun ise kör olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca, dördü çocuk en az dokuz kişinin de ailelerinden ayırıldığı belirtildi.

MACARİSTAN BU KEZ DE HIRVTİSTAN SINIRINA DUVAR ÖRÜYOR

Öte yandan Macaristan Başbakanı Orban, Sırbistan ve Romanya sınırından sonra Hırvatistan sınırına da tel örgü çekileceğini, konu ile ilgili İçişleri Bakanı ile konuştuğunu ve planların hazırlandığını ifade etti. Orban, sığınmacılarla mücadele konusunda gerçek gücü tel örgüden değil, ağırlaştırılan yasalardan aldıklarını belirtti.

Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto da salı günü yaptığı açıklamada, Romanya sınırının tel örgü ile kapatılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

BM: "POLİS MÜDEHALESİ ŞOK EDİCİ"

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon Macar polisinin mültecilere gözyaşartıcı gaz ve basınçlı su kullanmasının kendisini şoke ettiğini söyledi. Genel sekreter mültecilere bu tür bir muamelenin "kabul edilemez" olduğunu vurguladı.