Polisi metrelerce sürükledi!

Muğla’nın Ortaca ilçesi girişinde plakası kağıt ile örtülü aracı sorgulamak isteyen polis, ehliyetsiz sürücünün kaçmaya çalışması üzerine 15 metre aracın üzeride sürüklendi.

Polisi metrelerce sürükledi!

Aracın sileceğine tutunarak düşmekten korunan polisin sürüklenme anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre; Ortaca girişinde bulunan akaryakıt istasyonuna gelen ve plakası gazete kağıdı ile örtülü olan 48 GT 552 plakalı aracı gören vatandaşlar, şüphelenerek polise ihbarda bulundu. İstasyona gelen Ortaca Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nde görevli trafik polisleri Rifat Hancerli ile İsmet Korkmaz, plakası gazete kâğıdı ile örtülü aracın sürücüsü G. Ç’den (23) sürücü belgesi ve aracın ruhsatını istedi. Ruhsatı almak maksadıyla aracın içine giren G. Ç., aracı çalıştırarak polis memuru Rifat Hançerli’nin üzerine sürdü. Hançerli, aracın silgeçlerini tutunarak yere düşmekten kurtuldu. Aracın sileceğine tutunarak düşmekten korunan polisin sürüklenme anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Aracın hareket ettiğini gören diğer polis memuru İsmet Korkmaz’ın ani bir refleks göstererek ekip otosuyla arkadaşını sürükleyen aracın önünü kesmeyi başardı. 15 metre sürüklenen Hançerli, aracın durması üzerine hafif bir şekilde yere düştü.

Aracı durdurulan G.Ç, yapılan inceleme sonunda sürücü belgesi olmadığı tespit edilerek göz altına alındı. Araç ise parka çekilerek kontrol altına alındı.Sürüklenerek yere düşen polis memuru Rifat Hançerli, 112 Acil Servis ambulansı ile Ortaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan zanlı G.Ç, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Olaydan sonra zanlının serbest bırakılmasını tepki gösteren polis memurları; “Polisin can güvenliği kalmadı. Bizleri kim koruyacak, Polis arkadaşımızı az daha kalsın öldürecekti” diyerek tepki gösterdiler.