Pompalı tüfekle göstericilere ateş açıldı

Esenyurt'ta göstericilere kimliği belirsiz kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş açılması sonucu bazı göstericiler yaralandı, yaralı bir göstericinin beyin ölümü gerçekleşti. Beyoğlu, Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'nde izinsiz gösteri düzenleyen gruplara müdahale edildi.

Pompalı tüfekle göstericilere ateş açıldı
Milliyet'te yer alan habere göre Esenyurt'ta terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle  izinsiz gösteri düzenleyen gruba pompalı tüfekle ateş açılması sonucu bazı  kişiler yaralandı. Yaralananlardan durumu ağır olan bir kişinin beyin ölümü  gerçekleşti.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Esenyurt'ta toplanan bir grup,  IŞİD'i protesto etmek amacıyla slogan eşliğinde yürüyüşe geçti. Göstericilere, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı.  Olayda bazı göstericiler yaralandı.

Yaralıların çoğu kaldırıldıkları hastanede ayakta tedavi edilirken, başına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Mert Değirmenci'nin beyin ölümünün  gerçekleştiği bildirildi.

Bu arada, Esenyurt Kıraç Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe geçen  Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinden oluşan göstericilerle başka bir  grup arasında kavga çıktı. Kavgada darp sonucu yaralanan ve parkta baygın halde  bulunan çıplak bir kişi, önce Esenyurt Devlet Hastanesine, ardından İstanbul  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Kavgada hafif yaralanan kişiler de olduğu öğrenilirken, Esenyurt  Devlet Hastanesi çevresinde polis ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı.

Esenyurt'ta polis ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri sürüyor.