POPÇULAR ÇOK ŞİŞTİ

Kasaba şarkısıyla iyi bir çıkış yapan ve yakında yeni bir albümle sevenlerinin karşısına çıkmayı planlayan Murat Dalkılıç, iddialı konuşuyor...

POPÇULAR ÇOK ŞİŞTİ

“Genç olmamın büyük avantajı var. Vakit buldukça büyük isimleri izlemeye çalışıyorum ve görüyorum ki birçoğu şişmiş. Heyecanları yok artık. Çünkü çok fazla tüketmişler kendilerini.”

“Kasaba” şarkısıyla çok iyi bir çıkış yapan pop müziğin yeni yıldızı  Murat Dalkılıç, geçtiğimiz günlerde Sony Müzik ile anlaştı. Yakında yeni bir single  çıkaracak olan Dalkılıç, iddialı konuşuyor: “Vakit buldukça büyük isimleri izlemeye çalışıyorum da, birçoğu şişmiş. Heyecanları yok artık. Çok fazla tüketmişler kendilerini...”

Nasıl başladı müzik maceranız?
- Kuşadası'nda babamla birlikte yaşıyordum. Önce orada bir şeyler yapmak istedim, olmadı. İzmir'e dönüp sahneye çıkmaya başladım. Aynı dönemde yerel bir kanalda da DJ'lik ve VJ'lik yapıyordum. Kısa sürede sevildim, popüler oldum. Ardından Kuşadası'nın en ünlü kulübünden, Heaven'dan teklif geldi. Burada tam 6 yıl çalıştım. Bir baktım ki isim olmuşum. Bir süre sonra herkes benden albüm beklemeye başladı tabii... Gerçi benim aklımda albüm yapma fikri yoktu. Çünkü düzenli olarak çalışıyor, paramı kazanıyordum. Dolayısıyla bulunduğum konumdan memnundum. ıstanbul'a geleyim, albümüm olsun, birileriyle tanışayım derdine hiç düşmedim yani.

İlginç...
- Ama gerçekten öyle... Dediğim gibi işlerim çok güzel gidiyordu ve çok da güzel para kazanıyordum. Kendi hayatımı, düzenimi kurmuştum. O zaman 22 yaşındaydım ve her şeyim vardı. Dolayısıyla ıstanbul'a imrenmiyordum. Çünkü tanınıyordum, seviliyordum. Bunun fazlası beni çok çekmiyordu. Ama işin çapı büyüdükçe, senin de fark etmeden beklentin artıyor, doymuyorsun. Seni ne doyuracaksa, onu yapmak istiyorsun. Herkes gibi bende de bu duygular oluştu ve kalktım, 3 yıl önce ıstanbul'a geldim. Ama ayağımı sağlam basa basa geldim...

Nasıl yani?
- Otel paralarını ödeyemediği için sokaklara atılan çok arkadaşım var. Onlar gibi olmak istemedim. Paramı cebime koyup, öyle geldim ıstanbul'a... Dilediğim her şeyi yaptım, çok da rahat yaşadım. O yüzden de her gelen teklife atlamadım. Sabırla bekledim. Sonunda bir firma ile anlaştım. Ama beni çok oyaladıkları için ayrıldım. Ardından şu an çalıştığım Star Evi menajerlik şirketiyle anlaştım ve ilk single'ım “Kasaba”yı hazırlayıp DSM'ten piyasaya sürdük. Ve pat diye bir Murat Dalkılıç çıktı ortaya işte.

İnsanların artık yeni yüzler aradığı bir dönemde çıktınız. şanslısınız...
- Evet, benim için gerçekten doğru bir zamandı.

Desenize meydan size kalmış...
- Meydan çoktan bana kalmış bile.

Çok da iddialısınız...
- İşimi iyi yaptığıma inanıyorum. Benim iddiam işte bu... Birileri gelir, birileri gider. şimdi sıra bana geldi.

“Birileri gelir, birileri gider” dediniz, siz kimin yerine geldiniz acaba?
- Apayrı bir adam olarak geldiğimi düşünüyorum. Kimsenin yerine gelmek gibi bir derdim yok.

Peki... şu an kulüp çalışması da yapıyorsunuz değil mi?
- Evet. ıstanbul'a geldiğim ilk gün böyle bir boşluk olduğunu hissettim. ınsanlar gidip eğlenecek yer bulamıyordu, çünkü hiçbir popüler isim gece çalışması yapmıyordu. Ben her çarşamba Fancy'de, cumartesi geceleri de ızmir Soho'da sahne alıyorum. Yazın da Çeşme'de çalışıyorum.

İstanbul'da genellikle kadın solistler kulüp çalışması yapıyor. Erkeklerin çoğu bıraktı...
- Erkekler artık kariyer adamı oldu. Bundan beş yıl sonra onların konumunda olursam, ben de bırakırım barları. Çünkü bar işleri tamamen gençlikle alakalı bir şey.

Diğerleri yaşlandı mı yani?
- Vakit buldukça büyük isimleri izlemeye çalışıyorum. Birçoğu şişmiş. Heyecanları yok artık. Çok fazla tüketmişler kendilerini. Belki ben de onların yaşına geldiğim zaman öyle olacağım ama şu an enerjim çok yüksek. Çünkü gencim daha. Yalnız bu anlamda bir tek Tarkan'ı takdir ediyorum. O, sahneye çıktığı ilk yıllardaki gibi enerjik hâlâ.

Bu arada siz Beykent Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi de alıyorsunuz... Teklifler var mı?
- Oyunculuğu seviyorum, çok da teklif geliyor, hatta bir yapım şirketiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Kısmet, bakalım.

Yeni proje var mı?
- Evet, çok yakında ikinci bombam, yani single'ım geliyor. Geçtiğimiz ay Sony Müzik'le anlaştım, hemen çalışmalara başladık. Yeni şarkım sevgili arkadaşlarım Sıla ve Efe Bahadır'a ait. Bu yaz benim yazım olacak, buna eminim. 

Hürriyet