Prens Charles'a hain suikast planı!..

Prens Charles ve eşi Camilla'nın İrlanda'ya yapacağı ziyaret öncesinde tedbirler artırıldı. İrlanda polisi bombalı suikast planı yapan 6 kişiyi tutukladı.

Prens Charles'a hain suikast planı!..
Sabah'ta yer alan habere göre İngiltere Prensi Charles ile eşi Camilla'nın İrlanda ziyaretinden önce güvenlik tedbirlerini artıran polis ülke genelinde dün 20'ye yakın noktada baskın düzenledi. 6 kişiyi tutuklayan polis, bu şahıslarda hafif ve taramalı silahlar ele geçirdiklerini, 20'li yaşlardaki iki kişide de patlayıcı bulduklarını bildirdi. Yaşları 21 ile 62 arasında olan zanlıların farklı bölgelerde sorguya alındığı açıklandı. Şüphelilerin ülkedeki ayrılıkçı örgüt "Gerçek IRA" ile bağlantılı olduğu öne sürüldü. Ancak konuyla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

AMCASI SUİKAST KURBANI

Prens Charles, eşi Camilla ile birlikte İrlanda'nın kuzeyindeki Mullaghmore kasabasını 19 Mayıs'ta ziyaret etmeyi planlıyordu. Kraliyet ailesinden yapılan açıklamada Charles'ın Mullaghmore"da suikasta kurban giden amcası Lord Mountbatten'ı anmaya gideceği belirtiliyordu.

Haberi yayımlayan Irish Mirror gazetesine konuşan bir tanık, polisin İrlanda genelinde suikast planları olduğundan şüphelenilen kişileri son birkaç aydır takip ettiğini anlattı. Dünkü operasyondan önce 2 kişinin daha aynı şüpheyle tutuklandığı öğrenildi. Prens Charles'ın ziyaret etmeyi planladığı amcası Lord Mountbatten, İrlanda'nın Mullaghmore kasabasındaki yazlık evine tatile giderken 1979 yılında suikasta uğramıştı. IRA militanlarının teknesine yerleştirdiği bombanın patlamasıyla ölen Mountbatten, Hindistan ve Pakistan'da önemli devlet görevlerinde bulunmuştu. 


Prens Charles'a hain suikast planı!..