Prof. Dr. Bingür Sönmez'in sağlık durumuyla ilgili gelişme!

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in yaralanmasıyla birlikte 'Tekrar ameliyata girebilecek mi' sorusu akıllara takılırken, Bingür hocanın sinir kemik sisteminin saldırıdan zarar görmediğinin ortaya çıkması yüreklere su serpti.

Prof. Dr. Bingür Sönmez'in sağlık durumuyla ilgili gelişme!
Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez dün sabah Kars'ın Sarıkamış ilçesinde silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan Sönmez tüm Türkiye'nin yüreğini ağzına getirirken, Sönmez'in kolundan ve bacağından vurulduğu ortaya çıktı. Bingür hocanın yaralanmasıyla birlikte 'Tekrar ameliyata girebilecek mi' sorusu akıllara takılırken, Bingür hocanın sinir kemik sisteminin saldırıdan zarar görmediğinin ortaya çıkması yüreklere su serpti.

Vurulduktan sonra ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a getirilen Sönmez’in mesai arkadaşları ve doktorları basın açıklaması yaptı. Şişli’de bulunan özel bir hastanede tedavi gören Sönmez’in doktoru Prof. Dr. Harun Arbatlı, ünlü doktorun hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Ünlü doktorun bu hafta içerisinde yapacağı ameliyatlara giremeyeceği söyleyen Prof. Dr. Harun Arbatlı “Hocamızın sağlık durumun çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Şuanda bacağından ve elinden yaralanmış olan hocamızın hayati tehlikesi olmadığı düşüncesindeyiz. Ama ihtiyaten kendisini hastane ortamında tutuyoruz. Herhangi bir sinir yaralanması ve damar yaralanması olmamıştır. Ameliyatlarına kısa süre içinde devam edeceğini öngöre biliyoruz. Hocamızın bugün iki ameliyatı vardı. Bir tanesini hastamızın sağlık gerekçesiyle ertelemiş bulunuyoruz. Diğer ameliyatta ise hazırlıklarımız tamam. Sonuç olarak hastanemizde devam eden bir süreç var. Bu süreçte bir aksama olmayacak” dedi.

Kurşun bacağına girip çıktı

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Deniz Şener ise ünlü doktorun kemik ve sinir sisteminde bir tehlike olmadığını belirtti. Kurşunun bacağından girip çıktığını hatırlatan Şener “Sağlığıyla ilgili elini sıyırmış olan bir yaralanma söz konusu. Dolaysıyla elinin fonksiyonlarında en ufak bir sorun yok. Kemik, sinir ve oradan geçen tendonlarda hiç bir yaralanma yok. Ayağıyla ilgili de girip çıkmış bir kurşun yaralanması söz konusu. Dolayısıyla ayağında da kalıcı bir hasar söz konusu değil. Kısa süre içerisinde normale dönecek” dedi. Hastanenin medikal direktörü Ergün Şenal de Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sağlık Bakanı’nın arayarak ünlü doktorun sağlık durumu hakkında bilgi aldığını söyledi.