Prof. Dr. Oya Akgönenç son yolculuğuna uğurlandı

Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde milletvekilliği yapan ve tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Saadet Partisi Genel Başkan eski Yardımcısı Prof. Dr. Oya Akgönenç Muğisuddin için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Prof. Dr. Oya Akgönenç son yolculuğuna uğurlandı
İHA'nın haberine göre uzun bir süredir pankreas kanseri tedavisi gören ve dün hayatını kaybeden Prof. Dr. Oya Gönenç Muğisuddin için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Bir dönem Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde milletvekilliği yapan Saadet Partisi Genel Başkan eski Yardımcısı Akgönenç’in cenaze törenine; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, “Kişiliğiyle, hanımefendiliğiyle, insanlarla olan nezaketli ilişkileri ile öne çıkmış olan çalışma arkadaşımızdı. Aynı zamanda da çok iyi bir vatansever, Türkiye’nin meselelerini takip eden, bilen, İslam dünyasının ve bütün dünyanın meselelerini çok yakinen takip eden iyi bir dış politika uzmanıydı. Siyasette büyük Türkiye idealine her zaman inandı ve İslam ülkeleri ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı sağlamak adına gayret sarfetti. Değerli bir insanı, siyasetçiyi kaybettik, Allah rahmet eylesin” dedi.