Profesör tam 1 milyon lirasını kaptırdı!..

Prof. Dr. Canan Karatay’dan sonra Prof. Dr. A.T. de telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. A.T. kendisini polis olarak tanıtan kişilere 1 milyon lirasını kaptırdı

Profesör tam 1 milyon lirasını kaptırdı!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de yaşayan ve özel bir hastanede görev yapan 64 yaşındaki Prof. Dr. A.T. telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu.

Doktor A.T'nin kendisini polis olarak tanıtan kişilerin hesabına farklı günlerde toplam 1 milyon lira para yatırdığı ortaya çıktı. Talihsiz adamın şikayeti üzerine harekete geçen polis, telefon dolandırıcılarının peşine düştü.

Altınlarını bile vermiş Kendisini polis olarak tanıtan kişiler özel bir hastanede çalışan Prof. Dr. A.T.'yi cep telefonundan arayarak, "PKK hesabınızı kullanıyor. Güvenliğiniz için tüm paranızı çekip, bizim vereceğimiz hesaba yatırınız" dedi.

İlk gün hesabındaki 50 bin lira değerindeki dövizi çeken A.T, daha sonraki aramada ise 500 bin liralık altınını polis sandığı kişilere teslim etti. Mağdur A.T'nin dolandırıcıların isteği üzerine kullandığı cep telefonu hattını da değiştirdiği belirlendi. 

Dolandırıcıların bir süre sonra A.T'yi yeniden arayarak hesabındaki 450 bin lirasını daha aldıkları, ardından talihsiz adamı "Zanlıları yakaladık" diyerek İstanbul'a çağırıp Taksim'deki lüks bir otelde ağırlayıp yine para istedikleri kaydedildi.

Kendisinden sürekli para istenmesinden şüphelenen A.T. İzmir'e döndükten sonra olayı oğluna anlatınca ailenin polise başvurdu ve dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.

Polis, dolandırıcıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.