Putin, Merkel’i ağırladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelmeden 1 gün önce 2 kritik görüşmeye imza attı.

Putin, Merkel’i ağırladı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre 2 yıl aradan sonra Rusya'ya giden Almanya Başbakanı Angela Merkel'i ağırlayan Putin, ABD Başkanı Donald Trump'la da telefonda görüştü. Merkel-Putin görüşmesi Soçi'de gerçekleşti.

Berlin Duvarı yıkılmadan önce iki ismin de Doğu Almanya’da bulunması dikkat çeken bir detay. Merkel iyi derecede Rusça, Putin ise iyi derecede Almanca biliyor. Soçi’deki devlet başkanlığı konutunda Merkel’i ağırlayan Putin, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Suriye ve Ukrayna konusunun ele alındığını söyledi. Putin, Ukrayna ve Suriye'deki çatışmaların da ortak adımlarla sonlandırılabileceğini ifade etti. Merkel de Suriye ve Ukrayna konusunda mesajlar verdi. Putin daha sonra da ABD Başkanı Trump'la telefonda görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "(Suriye'de) insani ve diğer amaçlar için kalıcı barışı sağlamak amacıyla 'güvenli bölge' veya 'çatışmadan arındırılmış bölge' konuları konuşuldu" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca ABD'nin, Astana'daki ateşkes görüşmelerine temsilci göndereceği vurgulandı. Kremlin'den yapılan açıklamada ise iki liderin G20 Zirvesi'nde görüşebileceği ifade edildi. Ayrıca Putin'in Kuzey Kore konusunda gerilimi düşürme çağrısı yaptığı bildirildi.