Putin: 'Rusya korkutulamaz!'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusal güvenliğine yönelik her türlü tehdide her zaman uygun cevabı vereceğini söyledi.

Putin: 'Rusya korkutulamaz!'
CİHAN'ın haberine göre Rusya istihbaratı Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) yıllık toplantısında konuşan Putin, “Kimsenin bugüne kadar ülkemize yönelik bir baskı uygulayamadığı ve bundan sonra da uygulayamayacağı açık. Rusya korkutulamaz. Biz her zaman ulusal güvenliğimize yönelik dışarıdan ve içerden gelecek tehditlere karşı uygun cevabı vereceğiz… Durum her zaman aynı kalmaz değişir. Taviz vererek, bükülerek değil, güçlü olduğumuz zaman gelişmeler lehimize olur.” dedi.

Uluslar arası durumun geçen yıl daha kötüye gittiğini teyit eden Putin, yabancı ortakların her fırsatı Rusya’yı caydırmak için kullandığı eleştirisi getirdi. Ukrayna’yı örnek veren Putin, “Siyasi izolasyon, ekonomik baskılar, enformasyon savaşı, istihbarat servisi enstrümanları geniş bir şekilde Rusya’yı caydırmak için kullanıldı.” ifadelerini kullandı.

NATO’nun hızlı hareket gücü oluşturarak ve Rusya sınırlarında askeri altyapısını güçlendirerek nükleer dengeyi bozucu adımlar attığını vurgulayan Putin, Avrupa, Asya ve Pasifik bölgesinde füze savunma sisteminin kurulması için yoğunlaştığına dikkat çekti.

ABD’nin Ukrayna’ya muhtemel silah sevkiyatı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Putin, “ABD’den Ukrayna’ya silah sevkiyatı yapılması Donbas’ta kurulmaya çalışılan barışı kırar ve Rusya Federasyonu’na yönelik doğrudan bir tehdittir. Biz bunu kendi açımızdan askeri gelişim programı çerçevesinde dikkate alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Terör örgütü IŞİD’e dahil olan Rusya vatandaşlarının Rusya ve diğer BDT ülkeleri açısından tehdit oluşturacağı uyarısında bulunan Putin, “Rusya ve BDT orijinli insanlar sıcak çatışmanın olduğu Suriye’de IŞİD yapısında eğitiliyor. Bunlar Rusya ve komşu ülkeler aleyhine kullanılabilir…” uyarısında bulundu.

2014’de Rusya’ya yönelik terör suçlarında 2,6 kat azalma olduğu bilgisini veren Putin, yabancı ajanlara yönelik de başarılı çalışmalar yapıldığını vurguladı. Rus lidere göre 2014’de 52 kadrolu ajan ve 290 casus etkisiz hale getirildi.